Gepersonaliseerde geweven labels en naambandjes van stof met certificaat

DORTEX staat voor de hoogste kwaliteitsnormen. Alle DORTEX producten worden vervaardigd in Duitsland en geproduceerd van hoogwaardige materialen. Wij staan garant voor milieuvriendelijke, duurzame productie en de bewezen kwaliteit van onze producten.

Onze gepersonaliseerde kledinglabels en geweven innaailabels zijn gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® Standard 100 en zijn ook geschikt bij productie van kinderspeelgoed volgens EN 71-3. Meer informatie over onze certificaten kunnen per e-mail opgevraagd worden.

Onze naamlabels en satijnen linten zijn huidvriendelijk, wasbaar, kleurvast en vrij van vervuiling. Veiligheid in gebruik bijv. als wasetiketten, naamlabels voor kleding, cadeau tapes of als naambandjes worden regelmatige onderzocht en hebben de certificaten:

Gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® Standard 100

Op 27 juni 2022 werden onze producten door het Institut Hohenstein geëvalueerd en gecertificeerd met de volgende tekst:

Het bedrijf DORTEX krijgt het recht volgens de OEKO-TEX® Standaard 100 om het OEKO-TEX® beeldmerk te gebruiken, in overeenstemming mit ons testrapport, certificaat nummer 14.0.39222 en rapportnummer 22.0.15769, te gebruiken voor de volgende artikelen: Textiel weefetiketten en geweven linten van gekleurde katoen, geweven en bedrukte polyester etiketten (Cottonera®, Flexinera® en producten op maat), alleen gefabriceerd met gebruik van materialen volgens OEKO-TEX® Standard 100 gecerdificeerde voorschriften.

De keuringen van de bovenstaande artikelen werden volgens de OEKO-TEX® Standaard 100, productklasse I voor producten voor baby's uitgevoerd en hebben angetoond dat voldaan wordt aan de momenteel geldende human-ecologische eisen van de standaard.

Bremer Umweltinstitut

Gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® Standard 100

Onze artikel Corinera® zijn op 24 september 2019 in het Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen onder leiding van mevrouw Dipl.-Ing. Ulrike Siemers gecheckt. De analyse is uitgevoerd in overeenstemming met de eisen van de OEKO-TEX® Standard 100. De producten Corinera® (lasergegraveerde labels van synthetisch leer, natuurleder, populieren- en beukenhout) voldoen aan de specificatie van productklasse I (artikelen voor baby's en peuters). Het product Corinera® FloraPap® voldoet aan de specificaties van productklasse II (getest op huidvriendelijkheid).
Onze artikelen Satinera®, myVIPs® evenementbandjes en professionele onderhoudslabels Color zijn op 28 juni 2021 in het Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen onder leiding van mevrouw Dipl.-Ing. Ulrike Siemers gecheckt en voldoen aan de specificatie van productklasse I (artikelen voor baby's en peuters).

Toy-QS

Gecertificeerd volgens de DIN EN 71-3 norm

Onze geweven labels Cottonera® Classic zijn op 30 oktober 2019 en onze bedrukten Satinera®, myVIPs® evenementbandjes en professionele onderhoudslabels Basic, Cotton en Color zijn op 24 juni 2021 in het testlaboratorium van de Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen, onder leiding van mevrouw Dipl.-Ing. Ulrike Siemers volgend de huidige meeteisen van de EN 71-3 getest. Alle gemeten waarden lagen ver onder de toelaatbare grenswaarde, de meeste gemeten waarden lagen onder de detectiegrens. Zodoende zijn de genoemde DORTEX-producten geschikt voor de vervaardiging van kinderspeelgoed volgens EN 71-3.

Onze certificaatnummers:
L1028FT-1K, L2831FT, L4203FT-1 en L4203FT-2

Uitstekend bedrijf

Top online shop 2019, 2020 en 2021

Voor de derde keer op rij werd DORTEX.DE door "DEUTSCHLAND TEST" erkend als TOP online shop met een bovengemiddelde klanttevredenheid. In 2021 werden 1.969 online winkels in heel Duitsland in 166 categorieën onderzocht en beoordeeld. (Bronnen: Focus 20/19, Focus 17/20 en Focus 16/21)

Service Kampioen 2021

DORTEX is het bedrijf met de beste service-ervaring in de categorie "gepersonaliseerde labels" in Duitsland (13 providers). Dat heeft het dagblad DIE WELT in samenhang met Service Value vastgesteld. In totaal werd de servicekwaliteit van 4.196 bedrijven uit 384 industrieën onderzocht. (Bron: DIE WELT, 13-10-2021)

Lidmaatschappen

Als lid van de "Verbandes der Nordwestdeutschen Textil- und Bekleidungsindustrie e.V." (Vereniging van de Noordwest-Duitse textiel- en kledingindustrie e.V.) maken we deel uit van een sterk netwerk van textielbedrijven die in Duitsland produceren.

Geaccrediteerd leerbedrijf Kamer van Koophandel

De hoogste normen kunnen alleen worden bereikt met een zeer gemotiveerd en goed opgeleid team. Onze studenten zijn een belangrijk onderdeel van onze personeel structuur en zijn direct betrokken bij de bedrijfsprocessen. Door o.m. bij te dragen met hun nieuwe ideeën in de ontwikkeling van duurzaam ondernemen. Wij zijn er trots op een geaccrediteerd leerbedrijf van IHK (KvK) Dortmund te zijn.

Een van de meest innovatieve bedrijven in de Duitse MKB

Onder de wetenschappelijke leiding van het Instituut voor ondernemerschap en innovatie aan de universiteit van Wenen worden elk jaar de meest innovatieve bedrijven van het Duitse MKB bepaald. Het onderzoek van het innovatiebeheer van DORTEX mbH bracht uitstekende resultaten. Het bedrijf is een van de top vernieuwers in het MKB. Het kwaliteitswaarmerk "TOP Innovator 2015" werd uitgereikt aan de DORTEX-beheer als onderdeel van een feestelijke prijsuitreiking op 26 juni 2015 door de bekende presentator Ranga Yogeshwar.

Download certificaat TOP100

Genomineerd voor de Dortmund Zaken Prijs 2014

Sinds 2005 kent de stad Dortmund een toponderneming de “Dortmund Zaken Prijs” jaarlijks toe. De toekenning is voor een uitstekende middelgrote onderneming die met haar economisch succes en sterke betrokkenheid de locatie Dortmund op een speciale manier versterkt. De DORTEX mbH is een van de finalisten in de competitie. Voor deze erkenning van ons werk zijn we erg blij.