OK

Om holland-label.nl goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees meer »

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar hebben sommige van onze producten langere levertijden!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hier vindt u antwoorden op vragen die u altijd al bezig gehouden hebben.

Gangbaar monster materiaal
Kan ik gangbaar monster materiaal verkrijgen?

Ja, we sturen u graag kosteloos gangbaar monster materiaal (met willekeurige afbeelding) van onze producten. Geef ons per email uw volledige adres en om welk product het gaat, de gewenste letterstijl en kleurcombinatie. Of neem contact met ons op.

Kan ik een monster krijgen met mijn eigen logo?

Onze preview laat exact hoe we uw labels gaan produceren. Het dient voor alle producten als voorbeeld. Samen met een gangbaar materiaal monster, die we graag kosteloos wereldwijd toesturen, krijgt u een exacte voorstelling hoe uw etiketten eruit gaan zien.

Van onze producten Corinera en Satinera kunt u bestellingen met eigen logo al per stuk bestellen vanaf 9,95 €.

Van onze geweven producten Cottonera en Polynera wordt uw logo bij elke upload voor het weefgetouw geoptimaliseerd en voor deze set-up kosten rekenen wij 19,95 €. De minimum bestelling is bij Cottonera 25 stuks vanaf 9,95 €, bij Polynera 50 stuks vanaf 19,95 €.

Bij onze professionele Flexinera etiketten is de minimum bestelhoeveelheid 500 stuks vanaf 119,95 € (alle genoemde prijzen zijn incl. BTW).


COTTONERA® (geweven katoenen naam labels)
Welke labelbreedtes zijn er?

We weven labels in de meest voorkomende bandbreedte van 10mm, 15mm en 25mm breedte (= hoogte).

Hoe lang worden de labels?

De lengte van de labels hangt af van de gewenste tekst. Tot 100mm tekstlengte wordt tegen de standaardprijs geweven. Voor labels met extra lengte moeten wij een toeslag in rekening brengen. Naast de gewenste tekst weven wij automatisch links en rechts een rand voor het vastnaaien:

Bij Cottonera Classic weven wij een rand van 8mm per labelzijde. Bij Cottonera Premium opgerold weven wij een innaairand van 7mm aan beide zijden.

Cottonera Premium met gevouwen uiteinden labels hebben een vaste grootte van 15 x 60mm of 25 x 60mm. Binnen de 60mm is een marge van 5mm links en rechts gereserveerd, deze niet kan worden bewerkt met tekst of logo. In aanvulling op de lengte van 60mm worden aan beide zijden 7mm gevouwen uiteinden toegevoegd.

Uit welke labelkleuren kan ik kiezen?

U kunt twee kleuren kiezen:

 • Welke kleur u voor het label wenst (achtergrondkleur).
 • Welke kleur u voor de tekst wenst (tekstkleur, inweefkleur).

Standaard hebben alle stoffen labels van een bestelling dezelfde achtergrond- en letterkleur. Je kunt ook een kleurset kiezen (zie volgende punt) De kleurcombinaties van de twee sets "Licht" en "Donker" zijn te vinden in de Cottonera configurator in het menu "Kleuren", als je bij "Kleursets" op de info-knop klikt.

Wat is een kleurset?

Bij Cottonera Classic u hebt de mogelijkheid om i.p.v. dezelfde label- en tekstkleur voor alle labels een kleurset te kiezen. Kleursets zijn door ons samengestelde combinaties van verschillende label- en tekstkleuren. Wij bieden twee kleursets aan, een lichte (samengesteld uit lichte labelkleuren) en een donkere (met donkere labelkleuren). Het is niet mogelijk om de door ons gekozen kleurcombinaties te wijzigen. De tekstkleuren zijn door ons passend bij de verschillende labelkleuren uit ons gehele kleurenrepertoire zo geselecteerd, zoals ze door onze klanten het meest zijn gekozen.

Mocht u niet kunnen kiezen voor een kleur dan kiest u eenvoudig een kleurset. Indien u geweven labels in verschillende kleuren wenst dan is een kleurset vaak de beste oplossing. Selecteer eenvoudig de optie "Kleursets" in het gedeelte "Kleuren" van de Cottonera Classic configurator. Wanneer je op de info-knop klikt, zie je gelijk welke kleurcombinaties beschikbaar zijn en hoe het er met je gewenste tekst uitziet.

Welke beperkingen zijn er?
 • Cottonera Classic katoenen labels met 25mm labelbreedte kunnen wij alleen met lichte label achtergrondkleuren of de lichte kleurset weven.
 • Cottonera Basic met wasvoorschriften tegen voordeelprijs zijn alleen verkrijgbaar in 10mm breedte met rode tekst op witte grond en in drukletter. Motieven zijn evenmin mogelijk.
 • Cottonera Premium zijn verkrijgbaar in 15mm en 25mm breedte. Kleurensets zijn niet mogelijk. Cottonera Premium met gevouwen uiteinden zijn verkrijgbaar in de vaste grootte van 15 x 60mm en 25 x 60mm.
Waarom kan ik geen kleinere aantallen bestellen?

Voor Cottonera Classic geldt:

Wij kunnen uw individuele naamlabels zo goedkoop aanbieden omdat onze weefgetouwen altijd tegelijkertijd 50 labels parallel weven. Daarom kunnen wij alleen aantallen van 50, 100, 200 stuks etc. vervaardigen. Alleen ons 25mm-weefgetouw weeft minder labels parallel. Daarom is hier al een aantal van 30 labels van één soort mogelijk.

Voor Cottonera Premium geldt:

De ontwikkeling van textiel-labels 100% katoen en moderne high-resolution weeftechniek mogelijk te maken is een verder bewijs van de kwaliteit van "Made in Germany". Vooral met onze Premium labels van katoen met gevouwen uiteinden is een constante hoge kwaliteit alleen met een hoge mate van handmatige arbeid te garanderen. Daarom komen we tot een minimale afname van 50 stuks een gebalanceerde prijs-prestatie verhouding.

Hoe worden DORTEX-naamlabels geproduceerd?

DORTEX-naamlabels zijn een Duits product. Ze worden in onze eigen fabrieken speciaal voor u met de door u bestelde tekst geweven. De tekst of de motieven worden niet naderhand erin geborduurd of opgedrukt, maar direct in het geweven label geweven. Daardoor zijn onze labels en de tekst onbeperkt houdbaar en bieden ze een hoog draagcomfort.

Bekijk voor Cottonera Classic productie onze video.

Kan ik de labels op rol verkrijgen?

Bij Cottonera Classic krijg u individueele labels, omdat onze weefgetouwen 52 linten parallel naast elkaar weven geworden. Als u 50 labels bestelt, dan ontvangt u 52 individuele naamlabels. Wij produceren in principe 4% meer om eventuele intolerante productiefouten te compenseren. Als u 100 naamlabels bestelt, dan ontvangt u 52 labels die telkens twee keer uw gewenste geweven tekst achter elkaar bevatten - altijd met een extra innaairand van 8mm links en rechts van de door u gewenste tekst. We weven tussen de labels markeringen die laaten u zien waar de labels met een schaar van kunnen worden gescheiden.

Bij Cottonera Premium opgerold we weven ook extra exemplaren ter compensatie van kleine wevenfouten. Als u 50 labels bestelt ontvangt u 56 naamlabels. Elk label met een innaairand van 7mm links en rechts.

Bij Cottonera Premium professional labels met gevouwen uiteinden garanderen we door handmatig sorteren aan het einde van het productieproces de constante hoge kwaliteit van de labels. De aantal extra labels is daarom variabel.

Zijn de wasvoorschriften kookvast?

Cottonera Classic:

Witte of zwarte labels, rode, blauwe, zwarte en groene tekstkleur zijn kookvast volgens DIN EN ISO 3758. Alle anderen label- en tekstkleuren zijn volgens DIN 54000 ff kleurecht tot 60°C. Uit onze ervaring zijn er echter ook geen gevolgen bij 95°C.

Cottonera Premium:

Alle tekst- en labelkleuren zijn wasbaar tot 60°C volgens DIN EN ISO 20105.


POLYNERA® (geweven polyester labels)
Welke afmetingen hebben mijn geweven labels?

In tegenstelling tot onze katoenen labels (Cottonera) zijn onze Polynera altijd 1,5cm hoog en 6cm breed (15 x 60mm).

Welke kleuren kan mijn geweven label hebben?

U kunt twee kleuren kiezen:

 • De kleur van het label (achtergrondkleur).
 • De kleur van de tekst (tekstkleur, inweefkleur).

Als je niet zelf bepalen kunt, kan je ook een kleurenset kiezen. De vaste kleurcombinaties van de twee sets "Bont" en "Classic" zijn ook te vinden in de configurator in het menu "Kleuren", als je bij de gewenste kleurset op de Info-knop klikt.

Zijn Polynera geweven labels wasecht?

Onze Polynera zijn kookvast, kleurecht en vrij van schadelijke stoffen.

Hoe zacht zijn Polynera geweven labels?

Onze Polynera hebben geweven randen en zijn daardoor zacht en soepel. De randen zijn niet zo hard als de warmgesneden naamlabels van andere fabrikanten.

Wat is het verschil tussen Polynera en Cottonera geweven labels?

Polynera zijn textiel etiketten die met een andere weeftechniek (naaldweefgetouw) dan Cottonera van polyester garen geweven worden. Cottonera zijn gemaakt van puur katoen.

Cottonera Polynera
Materiaal: 100% katoen 100% polyester
Afmeting: Naar keuze in 10, 15 of 25mm hoogte, de labellengte is variabel Altijd 15x60mm
Randen: De geweven labels hebben boven en onder geweven randen, aan de zijkanten zijn ze gesneden. Bij het innaaien dient u ze daarom om te slaan als ze niet worden ingestreken. Zachte, geweven randen boven en onder. Links en rechts zijn ze warmgesneden en kunnen dus niet rafelen.
Achterkant: Duidelijk zichtbare ingeweven draad op de achterkant van de ingeweven teksten en motieven. Achterkant zoals voorkant, maar dan in gespiegelde (negatieve) kleur.

FLEXINERA® (professionele labels)
Zijn Flexinera rekbaar?
Nee. Onze Flexinera hebben hun naam gekregen vanwege de flexibele bestelmogelijkheden. Vouwen, maat en kleuren kunnen vrij worden gekozen.
Wat zijn de technische gegevens van Flexinera?
De verschillende configuratiemogelijkheden van onze Flexinera worden steeds in de webwinkel weergegeven. We zullen onze Flexinera steeds optimaliseren en actualiseren naar de stand van de moderne weeftechnologie. De gebruikte weeftechniek en alle technische gegevens kunnen dus op elk moment veranderen.
Wat is het verschil met de andere DORTEX-producten?

Wij weven onze Flexinera op grote brede weefgetouwen waarop we variabele maten, vouwen en tot 6 kleuren per label kunnen produceren. Het minimaal te bestellen aantal van 500 stuks ligt dan weliswaar aanzienlijk hoger dan bij onze andere producten, de prijs per label bij een groter aantal wordt echter aanzienlijk lager.

Hoezo is de prijs van Flexinera ondanks Duitse productie zo laag?

Hier zijn wij bijzonder trots op!

Door onze wereldwijd unieke technologie kunnen wij realiseren dat uw bestelling via de webwinkel, na een korte controle, rechtstreeks naar het weefgetouw gaat. Wij besparen zo overbodig e-mailverkeer, een dure logo-setup voor het weefgetouw door een ontwerper en de productie van een originele patroon.

Voor u betekent dit:

Gemakkelijk bestellen, snelle levertijd en concurrerende prijs.

Tegenwoordig verschuiven helaas vele producties van Duitsland naar goedkopere landen in het Nabije en Verre Oosten. Wij gaan tegen de trend in en bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding ondanks Duitse productie.

Hoe nauwkeurig zijn de kleurgegevens in de webwinkel?

Onze Flexinera-garens werden elk handmatig toegewezen aan de corresponderende Pantone door speciaal opgeleide medewerkers met een kleurtemperatuur tussen ca. 5500°K (Kelvin) tot 7500°K. De garens die geen benaming in Pantone hebben, zijn onze eigen kleuren.

De RGB-waardes die we gebruiken voor de visualisatie van de geselecteerde garens en de voorbeeldafbeelding, zijn bij onze Flexinera-garens op 6500°K met een optische spectrometer gelezen en handmatig geoptimaliseerd. Houdt u er rekening mee dat de weergave op de monitor sterk afhankelijk is van de door u gebruikte configuratie.

In het geweven label is het mogelijk dat de kleuren van garens, die naast of achter elkaar liggen, elkaar beïnvloeden. Bij een witte label met een rode logo ligt het rode garen achter het witte en zorgt voor een lichte rode tint op de achtergrond.

Waar moet ik op letten bij de garenkeuze?

Nadat u uw logo hebt geüpload, berekenen wij, op basis van de in het logo opgenomen RGB-waarden, het aantal garenkleuren van uw label en adviseren u mogelijke soortgelijke garenkleuren van uw logo. Uw label kan uit 2-6 garenkleuren bestaan.

U kunt met één druk op de knop de aanbevolen kleuren wijzigen: Wij tonen dan eerst de 15 meest vergelijkbare kleuren en door te klikken op "Alle kleuren" krijgt u ons gehele assortiment garens te zien. Met elk extra garen wordt uw label iets steviger en dikker.

Als er meer garenkleuren worden geadviseerd dan uw logo daadwerkelijk bevat, dan is uw sjabloon wazig of heeft anti-aliasing. In dit geval helpt het vaak om het aantal van de garenkleuren naar het gewenste aantal kleuren te reduceren.

Hoe exact wordt mijn logo uitgewerkt?

Over het algemeen toont onze voorbeeldafbeelding al precies hoe wij uw label weven.

Toch zijn onze Flexinera niet gewoon een afdruk op papier, maar uiterst levendige geweven labels, die gemakkelijk reageren op externe invloeden. Het is natuurlijk dat er zeer kleine afwijkingen in de hoogte-breedteverhoudingen van uw logo kunnen ontstaan. Dit gebeurt vooral als uw logo veel kleurveranderingen en details op een kleine oppervlakte bevat.

In het algemeen zijn de uiterst geringe afwijkingen met het blote oog niet te onderscheiden. Als uw logo echter een cirkel in combinatie met fijne details of veel kleurveranderingen bevat, dan kan een afwijking in de verhoudingen zichtbaar zijn.

Welke eigenschappen moet mijn sjabloon hebben?

Het beste resultaat verkrijgt u met een vectorafbeelding. Wij ondersteunen bestanden in het formaat (.pdf, .ps, .psd, .eps, .ai, .wmf, .emf of .xcf). Als alternatief kunt u ook gebruik maken van een scherp afbeeldingsbestand (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .tif, .tiff, .gif oder .giff) met een zo hoog mogelijke resolutie. Deze bestanden kunnen ook gecomprimeerd (gezipt) worden geüpload. Bestandsgroottes tot 50 MB zijn mogelijk.

Aangezien wij het aantal en de kleur van de garens op basis van de kleuren van uw sjabloon berekenen, mag uw ontwerp maximaal 6 kleuren te bevatten.

Veel afbeeldingsbestanden hebben langs de randen van het motief en/of de tekst honderden verschillende kleuren, waardoor op het scherm een zachter beeld gecreëerd wordt (anti-aliasing). Dit effect kan leiden tot een slechter resultaat bij onze Flexinera.

Omdat .jpg-bestanden doorgaans altijd anti-aliasing bevatten raden wij, indien mogelijk, dit bestandstype af.


CORINERA® (laser-gegraveerd labels)
Waarvoor kan ik Corinera labels gebruiken?

Of het nu is als verfraaiing van kleding, jassen, mutsen, handtassen of als sleutelhanger, Corinera zijn een hoogtepunt in elk toepassingsgebied.

Welke materiaaleigenschappen hebben Corinera?

Labels van natuurleder:

Wij gebruiken voor alle kleuren leer van Duitse jonge stieren, welke uitsluitend met natuurlijke mineralen en plantaardige stoffen gelooid wordt. Corinera natuurleder labels zijn dus 100% natuurlijk, gegarandeerd vrij van verontreinigende stoffen conform REACH. We gebruiken voor alle kleuren volledige koeienhuiden en die kunnen daardoor plaatselijk van kleur verschillen omdat factoren als huiddikte en vetgehalte een rol spelen zodat de grond van elk label kan verschillen maar dat geeft juist de charme van het natuurlijke materiaal.

Omdat het hier gaat om een natuurlijk product, reageren deze labels op externe invloeden met zichtbare veranderingen. Machinewassen en strijken wordt niet aanbevolen. Voor de optimale verzorging van deze prachtige natuurlijke lederen labels, adviseren wij u uitsluitend gebruik maken van leervet.

De vorm van de labels wordt uitgesneden d.m.v. een laser en de illustraties worden ook met een laser gegraveerd. Corinera natuurleder labels zijn ongeveer 1,2mm dik.

Door de lasergravure kunnen lichte sporen van rook achterblijven, vooral op labels die van lichtergekleurd leder gemaakt zijn en geven daardoor een mooie vintage uitstraling.

Labels van kunstleder:

In plaats van de gebruikelijke PVC coating bestaat dit nieuwe kunstleer uit 100% polyurethaan en zijn dus vrij van schadelijke stoffen en voldoet aan de eisen van de REACH-normen. Dit zachte polyurethaan kunstleder van de nieuwste generatie heeft een reliëf met een klassiek oppervlak in een zachte nappa kwaliteit.

Onze kunstleren labels zijn slijtvast en kunnen worden gestreken en zijn machine wasbaar tot 60°C zonder materiaalverandering.

De vorm van de labels wordt uitgesneden d.m.v. een laser en de illustraties worden ook met een laser gegraveerd. Bruin Corinera kunstleder-labels zijn ongeveer 1,0mm dik, alle andere kleuren zijn 0,8 mm dik.

Labels van populierenhout:

Onze houten naamlabels zijn het populierenhout van de best verkrijgbare kwaliteit. Het populierenhout is verlijmd vrij van schadelijke stoffen dus optimaal voor gebruik binnenshuis.

Het populierenhoutentriplex wat we gebruiken is natuurlijk en reageert op invloeden van buitenaf met zichtbare veranderingen. Machinewassen en strijken wordt niet aanbevolen.

De vorm van de labels wordt uitgesneden d.m.v. een laser en de illustraties worden ook met een laser gegraveerd. Corinera houten labels zijn ongeveer 3mm dik.

Dat geeft kleine brandvlekken aan de zijkanten en aan de gegraveerde oppervlakken maar dat is nu juist de charme van deze houten labels.

Labels van SnapPap:

SnapPap is een robuust mengsel van cellulose en latex. Dit moderne materiaal is scheur vast en slijtvast. Indien de gravure tot de rand loopt, dan is dit gedeelte wat minder bestand tegen scheuren.

Het machinewassen, wasdrogen of verfrommelen geeft een mooie vintage look. Bij het wassen is de krimp van de labels ongeveer 2%. De labels zijn wasbaar tot 60°C (zonder wasverzachter) en strijkbaar. Desgewenst kunnen de labels ook weer worden gestreken worden door de natte label te strijken met stoom.

De vorm van de labels wordt uitgesneden d.m.v. een laser en de illustraties worden ook met een laser gegraveerd. Corinera labels van SnapPap zijn 0,55mm dik.

Welke vorm en afmeting kan ik voor mijn label kiezen?

In de door ons aangegeven vormen kunt U de gewenste hoogte en breedte op 1mm precies in de Corinera configuratie in het menu-item "Maat" instellen. De minimale en maximale zijlengten worden altijd weergegeven in de configuratie.

Daarnaast bieden we verschillende combinaties van gaten en vormen aan, die geschikt zijn voor diverse doeleinden. Onze Corinera zijn dus geschikt voor een brede scala van toepassingen. Alle montage gaatjes hebben een diameter van 1,5 mm voor onze labels en 3,5 mm voor onze hanglabels.

Mocht u een idee hebben voor een combinatie van vormen en gaten, die wij nog niet aanbieden, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd geïnteresseerd in een uitbreiding van ons assortiment.

In het menu-item "Vorm" kun je elke(!) gewenste vorm uploaden als een bestand in "Eigen vormgeving" en van alle materialen die we aanbieden, een label of een hangtag bestellen. Het formaat dat opgegeven is in het bestand kun je wijzigen na het uploaden in de breedte op 1mm exact in het menu-item "Maat". De hoogte wordt proportioneel berekend en past zich automatisch aan de nieuwe breedte aan.

Kan ik een eigen logo gebruiken?

Yes! Probeer het gewoon in het menu-item "Eigen logo" en upload je eigen logo. In het menu-item "Vorm" vindt je talloze vormen voor labels of aanhangers/hangtags in onze „Vormen-bibliotheek“.

Meteen na het uploaden van je logo kun je kiezen uit vijf verschillende weergaven in zwart-witgradaties (20-80%). De beschikbare gradaties optimaliseren de omzetting van meerkleurige afbeeldingen en zelfs foto's kunnen worden geoptimaliseerd.

Ons voorbeels toont je altijd precies aan hoe wij je Corinera produceren.

Voor een label of hangtag met een eigen vorm kun je een aanvullend bestand uploaden in het menu "Vorm", waarin je alle contouren en gewenste gaatjes gemaakt hebt. Deze contouren moeten worden opgemaakt als een omsloten lijn en hebben een vaste lijndikte (minimaal 0,3mm / 3pixels).


SATINERA® (bedrukt satijnband)
Hoe maak ik een afbeeldingsbestand voor cadeau- of satijnlinten?

Het beste resultaat bereikt u met een vectorbestand (gesaved in curven in .pdf, .ps, .psd, .eps, .ai, .wmf, .emf of .xcf). Als alternatief kunt u ook een scherp beeldbestand (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .tif, .tiff, .gif of .giff) met een zo hoog mogelijke resolutie gebruiken. De maximale bestandsgrootte ligt bij 50 Mbyte.

Als uw sjabloon een gekleurde achtergrond heeft, zorg er dan voor dat er geen lege plekken ontstaan aan de randen en de overgangen van de motieven.

Indien nodig kun je na het uploaden nog steeds je ontwerp verschuiven of in/uitzoomen. Je kunt ook achteraf je motiefbreedte nog wijzigen bij "Alternatieve labellengte".

Kan ik mijn sjablonen voor latere bestellingen in mijn klantaccount bewaren?

Als u als klant in onze webshop bent geregistreerd, worden uw bestellingen opgeslagen in uw klantengebied. Voor latere herbestellingen kunt u de bestelling bijhouden via "Status van uw bestelling" om al uw bestellingen weer te geven en ze opnieuw te bestellen.

Zijn Satinera wasbaar?

Satinera satijnlinten en -labels zijn wasecht, lichtecht en slijtvast.

Kunnen individuele satijnen labels Satinera worden ingestreken?

Nee, dit is niet mogelijk. U kunt deze wel makkelijk innaaien of met onze gepatenteerde nameFIX vastzetten.

Mijn logo is niet goed verwerkt

Onze Satinera losse labels en repeterend lint word afgedrukt op één zijde met sublimatie inkten. Het drukken op geweven textielweefsel heeft een veel hogere resolutie dan met weven, maar het beweegbare materiaal kan niet vergeleken worden met een afdruk op papier.

Voor een goed resultaat, dient u de volgende richtlijnen in acht te nemen:

 • De beeldresolutie moet minimaal 360dpi zijn
 • Fonts moeten minstens 2mm hoog zijn, zodat ze leesbaar zijn
 • De lijndikte van details moet ten minste 0,3mm zijn
 • Kader of horizontale lijnen moeten ten minste 1mm van de geweven bovenste en onderste randen geplaatst en ten minste 1mm dik zijnen
 • Fijne lichte structuren of lettertypen op donkere achtergrond moet zo sterk en vet mogelijk toegepast worden zodat ze bij het drukken niet wegvallen

We hebben de gegevens van uw ontwerp overgenomen met inachtneming van de door u gekozen webshop beeldbewerking opties. Het uiterlijk van de afgewerkte Satinera is in overeenstemming met de kwaliteit van presentatie.

Onze voorbeeldafbeelding toont precies hoe uw Satinera eruit zal gaan zien.


Eigenschappen van DORTEX textiel etiketten
Van welk materiaal zijn DORTEX textiel etiketten?

Cottonera (katoenen labels / linten):

Onze katoenen naamlabels en linten zijn gemaakt uit kwalitatief hoogwaardige katoenen garens en zijn onderworpen aan voortdurende controle. We gebruiken uitsluitend materialen die zijn gecertificeerd volgens de Öko-Tex® 100 Standard. 100% Katoenen fijne bindgaren, Egyptische kwaliteit, 1 A Langstapel, met de hand geplukt, gekamd. Vrij van zware metalen, chloorvrij gebleekt, zonder optische bleekmiddelen, elektronisch gereinigd, gemerceriseerd, huidvriendelijk veredeld, met paraffine behandeld, vrij van pesticiden en herbiciden, naar eer en geweten op een milieuvriendelijke manier met huidvriendelijke kleuren geverfd, humaan-ecologisch veilig composteerbaar. Alle Cottonera garens worden regelmatig getest opdat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en Cottonera Classic garens kunnen in overeenstemming met EN 71-3 gebruikt worden voor de productie van kinderspeelgoed.

Als een speciaal kenmerk bij Cottonera Premium zijn de garens voor de kleur "natuur" absoluut onbehandelde ongebleekte Egyptisch katoen. De kleurnuance zal altijd een beetje veranderen door de externe invloeden in de natuur. De enigszins geelachtige kleur is een bewijs van kwaliteit 100% natuurlijkheid en daarom bijzonder geschikt voor het identificeren van natuurlijke producten of producten met natuurlijke kleuren.

Polynera (van polyester garen):

Polynera zijn geweven labels die in Duitse productie op een naaldweefgetouw van polyester garen worden geweven. Het speciale weefproces zorgt voor een grote flexibiliteit bij lettertypes en symbolen. Door de kwaliteit van het materiaal en het weefproces ontstaan krachtige, solide kleuren voor het label. Polynera lijkt daardoor kleurrijker dan onze Cottonera. De boven- en onderranden van onze Polynera zijn geweven (niet warmgesneden), zodat de wasvoorschriften zacht zijn en geen harde randen hebben. Polynera zijn kookvast, kleurecht en vrij van schadelijke stoffen.

Satinera (bedrukte satijnen linten en multicolor labels):

Het bandmateriaal van onze bedrukte cadeaulinten en multicolor labels bestaat uit doubleface satijnband met geweven (niet gesneden) boven- en onderkant. Het is dan ook bijzonder zacht en huidvriendelijk. Geweven wordt in Duitse productie met polyester garens, die vrij zijn van schadelijke stoffen. Het satijnen band heeft een wit, tamelijk glad en zijdezacht glanzend oppervlak. De bandbreedten zijn 15mm en 35mm. Satinera satijnlinten 15mm zijn zeer geschikt als striklint, decoratieve lint of cadeaulint. Satijnlint in 35mm is bijzonder geschikt voor de presentatie van zorginstructies.

Flexinera (van polyester garen):

We weven onze Flexinera in Duitsland op brede weefgetouwen van polyester garen. Door een speciaal voor onze Flexinera ontwikkelde weeftechniek behalen wij een bijzonder dichte structuur, schitterende kleuren en zeer solide labels. Alle vier randen van onze Flexinera met middenvouw zijn warmgesneden en kunnen daarom niet rafelen. Bij onze Flexinera met gevouwen uiteinden zijn telkens twee randen warmgesneden en twee randen hebben een gevouwen uiteinde. Flexinera zijn kookvast, kleurecht en vrij van schadelijke stoffen.


Wasvoorschriften
Wat betekenen de verschillende wassymbolen?

Met onze standaard wasvoorschriften symbolen kun je ook met kleine aantallen eenvoudig voldoen aan de eisen van de textiel-etiketteringsplicht. Je vindt een overzicht van de was- en onderhoudssymbolen in de configurator in het menu "Tekst".

Een korte uitleg over de betekenis van elk symbool wordt weergegeven wanneer je met de muis over het bijbehorende was- of onderhoudssymbool gaat (desktop-versie).

Kan ik wasvoorschriften ook met mijn logo bestellen?

Ja, upload eerst uw logo in de klantenzone. Vervolgens is uw logo in het keuzemenu "Motieven" als standaardmotief beschikbaar.

Mocht uw motief na het invoegen over de wassymbolen schuiven, voeg dan vóór de tekst nog een paar spaties toe.

Hoe kan ik de positie van tekst en wassymbolen wijzigen?

In het menu "Tekst" kun je met aantal spaties voor en/of na de tekst afzonderlijk in elke regel tekst invoegen.

Er kan geen extra tekst ingevoegd worden tussen de was/onderhoudssymbolen.

Van welke materialen zijn de wasvoorschriften?

Stel uw individuele wasvoorschriften van katoen (Cottonera) of polyester (Polynera) zelf samen.

Of gebruik je eigen logo en upload je op maat gemaakte verzorgingsetiket. Ofwel als een gedrukte stoffenetiket (Satinera) of als een geweven professioneel etiket (Flexinera).


Verplichting tot etikettering van textielproducten
Wat is de verplichting tot etikettering van textielproducten?

Sinds 8 mei 2012 is er een nieuwe EU-verordening betreffende de etikettering van textiel. Deze verordening EU nr. 1007/2011 vervangt de vorige Duitse wet tot etikettering van textielproducten (TKG) en is dwingend in acht te nemen.

Met DORTEX-labels is het ook voor kleine fabrikanten van textielproducten mogelijk om betaalbaar aan deze eisen te voldoen.

We willen hier de belangrijkste vragen met betrekking tot de nieuwe verordening eenvoudig en begrijpelijk beantwoorden.

Wat moet er worden geëtiketteerd?
In principe moet elk product, dat ten minste voor 80% uit textielvezels bestaat, worden geëtiketteerd. Ook als textielproducten in andere producten worden verwerkt en hierin worden geïntegreerd, moeten deze geëtiketteerd zijn.
Wie moet etiketteren?

Artikel 15 van de EU-verordening nr. 1007/2011 luidt:

"... Wanneer een producent een textielproduct in omloop brengt, dan garandeert hij de etikettering of het kenmerken en de juistheid van de daarin opgenomen informatie. Indien de fabrikant niet in de Unie is gevestigd, dan zal de importeur de etikettering of het kenmerken en de juistheid van de daarin opgenomen informatie garanderen ... "

Blijft een correcte etikettering achterwege dan kan de aanbieder worden vermaand.

Wat moet de etikettering inhouden?

Textielproducten mogen op de markt alleen beschikbaar worden gesteld als ze geëtiketteerd of gekenmerkt zijn.

De labels moeten de vezelsamenstelling aangeven.

Fantasie- en merknamen (bijvoorbeeld „Diolen“; „Lycra“) zijn alleen geen toegestane informatie over de textielvezelsamenstelling - maar mogen worden toegevoegd als aanvullende informatie.

Alleen textielproducten, die uitsluitend uit vezel bestaan, mogen de toevoeging „100%“, „zuiver“ of „geheel“ op het etiket of het kenmerk dragen. Voor andere textielproducten mogen deze of soortgelijke formuleringen niet worden gebruikt.

Op het textieletiket of de etikettering van textielproducten dienen de namen en gewichtspercentages van alle in het product voorkomende vezels in aflopende volgorde worden vermeld, zoals bijv. „80% katoen 20% polyester“ en niet: „20% polyester 80% katoen“.

Bij multicomponent-textielproducten (bijv. een pak bestaande uit boven- en onderstuk), waarvan de afzonderlijke componenten een verschillende samenstelling in vezels hebben, moet elk component van een eigen textieletiket en/of kenmerk voorzien zijn, die de vezelsamenstelling van het component vermeldt.

De etikettering en het kenmerk van textielproducten moet duurzaam, goed leesbaar, zichtbaar, toegankelijk en – in het geval van een textiellabel - stevig bevestigd zijn.

Het gebruik van afkortingen is bij de etikettering van textiel niet toegestaan.

De etikettering of het kenmerk mag niet misleidend zijn en moet op zodanige wijze plaatsvinden dat het zonder problemen door de consument kan worden begrepen.

In welke taal dient de etikettering van textiel te zijn?
In overeenstemming met art. 16 van de EU-verordening nr. 1007/2011 vindt de etikettering plaats in de taal van het land, in wiens grondgebied de textielproducten aan de consument beschikbaar worden gesteld. Textielproducten die beschikbaar zijn gesteld voor de Duitse consumenten, moeten worden geëtiketteerd in de Duitse taal, producten, die worden aangeboden in Frankrijk, in de Franse taal.
Zijn wasvoorschriften of wassymbolen voorgeschreven?

Wasvoorschriften of wassymbolen zijn nuttig - eigenlijk essentieel - voor de gebruikers van textiel. Ze zijn echter niet wettelijk verplicht. Maar als wassymbolen worden gebruikt dan moeten deze aan de norm EN ISO 3758 voldoen. De Dortex-wassymbolen voldoen aan deze norm.


Geweven labels met uw eigen ontwerp
Kunt u mijn logo op textiel etiketten weven?

Ja, dit kan heel betaalbaar met een motief van één kleur geweven op een katoenen label (Cottonera Classic)of polyester label (Polynera). Oplage afhankelijk van labelhoogte vanaf 30 stuks.

Modern weeftechniek en 100% katoen vormen samen onze Cottonera Premium. Geweven labels in professionele kwaliteit met een mooi geweven achterkant opgerold of reeds omgevouwen, oplage vanaf 50 stuks.

Ook in professionele kwaliteit van polyester garens (Flexinera) in variabele maten, vouwen en tot 6 kleuren per label. Oplage vanaf 500 stuks met de beste prijs-kwaliteit-verhouding ondanks Duitse productie.

Kan mijn logo ook veelkleurig worden ingeweven?

Ja, op Flexinera met wereldwijd unieke technologie op brede weefgetouwen in verschillende varianten met maximaal 6 kleuren per label. Verkrijgbaar vanaf 500 stuks.

Op maat geweven fashion labels en hangtags bieden wij in aan als design-labels in een speciale productie.

Misschien vindt u ook onze individuele labels van bedrukt satijnlint leuk. Onze Satinera zijn veelkleurig bedrukbaar. Minimum aantal: 1 stuk.

Hoe kan ik een andere kleur kiezen voor mijn logo?

In de configurator in het menu "Kleuren" selecteer je na het uploaden de kleuren voor het motief, het lettertype bij "Tekstkleur" en voor de ondergrond bij "Achtergrondkleur".

Mocht je er nog niet zeker van zijn, probeer gewoon verschillende combinaties uit of selecteer een van de twee kleursets (Cottonera of Polynera) met verschillende vaste kleurcombinaties.

Hoe kan ik mijn logo en/of motief ook later nog bewerken?

De logo‘s die in de configurator bij Cottonera en Polynera opgeslagen zijn, kunnen opnieuw geopend worden na inloggen in het menu "Eigen logo" onder "Eigen logo's" en weer gebruiken voor je (nieuwe) bestellingen. Tijdens het uploaden leg je een "Beelduitsnijding" en een "gewenste contrast" vast. Daardoor wordt aan deze versie in je bestand een Logo-code toegewezen. Wijzigingen in dit opgeslagen logo zijn nu niet meer mogelijk.

Voor de verschillende bandbreedtes die wij in onze configurator bij Cottonera aanbieden, wordt je logo automatisch geoptimaliseerd. Er worden geen logo-kosten meer in rekening gebracht voor bestellingen op verschillende bandbreedtes met een reeds betaalde logo code. (Dit is een vernieuwd!)

Als je het logo bewerken wilt, omdat je een andere "Beelduitsnijding" gebruiken gaat, heb je je originele logobestand nodig. Je uploadt dit opnieuw in onze configurator en maakt een nieuwe, gewijzigde instelgrootte. Nu krijgt je foto ook een nieuwe Logo-code. Alleen over de eerste bestelling, die gemaakt is met een logo-code, rekenen wij logo-kosten.

Wanneer moet ik setupkosten betalen?

De eenmalige setup kosten die we bij onze geweven Cottonera en Polynera labels berekenen zijn voor onze service om je ge-uploade logobestand op het weefgetouw in te stellen en te optimaliseren.

Tijdens het uploaden in de configurator zet je een "Beelduitsnijding" en een "gewenste contrast" vast in het menu-item "Eigen logo". Daardoor wordt een "Logo-code" toegewezen aan deze versie van je bestand. Wijzigingen in dit opgeslagen logo zijn nu niet meer mogelijk.

Door een nieuwe, automatische aanpassing van je onderwerp met logo-code op alle verschillende bandbreedtes, worden geen meer logo-kosten in rekening gebracht omdat deze reeds betaald zijn. (Dit is vernieuwd!). Bij eigen herbestellingen of opdrachten van derden met deze logo-code gebruik je het motief-zonder ontwerpkosten als standaard ontwerp.

Als je een andere "Beelduitsnijding" gebruiken wilt, dan heb je het orginele logo-bestand nodig. Dit uploadt je opnieuw in onze configurator en legt een nieuwe, gewijzigde instelgrootte vast. Nu krijgt je motief een nieuwe, andere logo-code. In dit geval berekenen we opnieuw de eenmalige logo-kosten omdat de instelling van het weefgetouw weer geoptimaliseerd moet worden.

Alleen over de eerste bestelling die gemaakt is met een logo-code, berekenen wij logo-kosten.

Kan mijn logo worden gecombineerd met een standaard lettertype?

Yes! Je kunt een van je opgeslagen logo's gebruiken of een nieuw logo uploaden in het menu “Eigen logo” in onze configurator. Daarnaast kun je één van onze standaardteksten afzonderlijk gebruiken voor elke regel in het menu “Tekst”.

Mocht de tekst over je ontwerp schuiven, geef dan een paar spaties voor de regel van de betreffende tekst, of beweeg het ontwerp met behulp van de pijltjestoets naar links.

Kan ik mijn logo ook combineren met wassymbolen?

Yes! Een combinatie van eigen logo en tekst met onze lettertypes en/of wasvoorschriftensymbolen is mogelijk in onze configurator. De volgorde van de invoer is niet belangrijk. Je kunt je logo opnieuw uploaden in het menu "Eigen logo" onder "Upload" of gebruik onder "Eigen logos" de logo’s die je al eerder opgeslagen hebt. In het menu "Tekst" kun je onze standaard wasvoorschriftensymbolen gebruiken.

Mocht je ontwerp na het invoegen over de onderhoudssymbolen schuiven, beweeg dan je ontwerp met behulp van de pijltjestoets naar links.

Kan ik textiel etiketten met mijn logo herbestellen?

Dit is te allen tijde mogelijk. Als je je bij ons geregistreerd hebt, bewaren wij alle geüploade motieven en logo's in onze configurator van onze geweven Cottonera en Polynera labels.

Het is ook mogelijk om hetzelfde te doen onder het item "Status von uw bestelling" door het ordernummer en je e-mailadres in te voeren.

Het is nog makkelijker als je onze email bij de bestellingbevestiging bewaard, zodat je de bestelling makkelijk kunt herroepen via de link die zich daarin bevindt. In de configurator kun je nu je motief bewerken, als je dat wilt. Je kunt de positie of bandbreedte wijzigen of zelfs het product wijzigen.

Bij herbestellingen met een betaald logo/logo-code zijn er geen nieuwe installatiekosten verschuldigd.

Mijn logo wordt bij het invoegen afgesneden.

Waarschijnlijk heb je een andere labelhoogte gekozen bij het uploaden van je motief? Dan wordt je motief automatisch aangepast aan de nieuwe bandbreedte. Gebruik de pijltjestoetsen om uw logo perfect op het geselecteerde label te plaatsen.

Mijn logo wordt niet goed omgezet.

Bij onze geweven textiel etiketten wordt uw logo niet gedrukt, maar ingeweven. Daarbij kunnen wij minuscule details natuurlijk niet weven. Onze speciale afbeeldingsbewerkingsprogramma's zijn echter geoptimaliseerd om uw afbeelding perfect om te zetten in weefgetouwsjablonen.

Let voor een goed resultaat op de volgende aanwijzingen:

 • Lettertypes moeten minimaal 2mm groot zijn, zodat ze leesbaar zijn.
 • De lijndikte van details moet minimaal 0,3mm zijn.
 • Wij weven monochroom. Als uw sjabloon meerkleurig is en door onze software niet naar wens omgezet wordt, dan wijzigt uw logosjabloon vóór het uploaden in een zwart-wit-afbeelding.

U ziet een patroon van kleine puntjes op de oppervlaktes van uw logo?

Dat heeft met de weeftechniek te maken. De weefdraad, welke uw motief toont, moet regelmatig worden afgebonden, zodat deze stevig met het label blijft verbonden. Dit effect laten wij al in ons voorbeeld in de webwinkel zien, zodat u een zo realistisch mogelijke indruk van het resultaat kunt krijgen.


Bevestigingsmogelijkheden
Welke bevestigingsmogelijkheden zijn er?

Onze labels kunnen

 • worden vastgenaaid. Hiervoor weven wij bij onze Cottonera naamlabels links en rechts een innaairand, die u bij het vastnaaien kunt omvouwen. Onze Polynera geweven labels zijn links en rechts warmgesneden. Ze kunnen daardoor niet rafelen en kunnen zonder omslag worden ingenaaid.
 • worden ingestreken (alleen Cottonera). Hiervoor dient u de Cottonera naamlabels met opstrijkbare film te bestellen (+ 0).
 • met nameFIX worden vastgezet. U kunt onze gepatenteerde nameFIX bevestigingsstekkertjes aanvullend bestellen. YoutTube-LogoOnze video toont u de eenvoudige toepassing »
Hoe worden Cottonera wasvoorschriften ingestreken?

De labels moeten voldoende heet worden ingestreken. Dit kunt u doen door zeer sterk te persen met een verwarmd strijkijzer met instelling katoen (***) zonder stoom bij ongeveer 200°C, tenminste 9 seconden lang. Plaats het naamlabel met de tekstzijde naar boven op de gewenste plek, druk met al uw kracht op het verwarmde strijkijzer, terwijl u deze licht heen en weer beweegt, en tel langzaam van 1 tot 10. Raak het dan niet aan, laat het afkoelen!

In moeilijke gevallen legt u een vochtig doek tussen strijkijzer en naamlabel, om het basismateriaal tegen overmatige hitte te beschermen. In dit geval dient u de perstijd te verlengen naar 20 seconden. Op elastische, gebreide stoffen is een veilige bevestiging alleen mogelijk als het basismateriaal wordt uitgerekt. In ontspannen toestand ontstaan plooien. In dit geval niet meer aanraken, maar eerst laten afkoelen!

Mochten naamlabels na het wassen een keer los laten, dan kunt u deze door opnieuw instrijken weer bevestigen. Handleiding video


Mijn account en bestelhistorie
Welke voordelen heb ik als ik me registreer als klant?

Als u meerdere malen bij ons bestelt, dan hoeft u uw adresgegevens en betalingswijze niet elke keer opnieuw in te voeren. Bovendien slaan wij uw bestellingen op, zodat u makkelijk uw bestellingen kunt volgen of nabestellen.

In uw klantaccount kunt u bovendien een onbeperkt aantal eigen motieven en logo's opslaan. Deze zijn dan ook voor latere bestellingen beschikbaar.

Zijn mijn gegevens veilig?

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de afhandeling van de bestelling en niet doorgegeven aan derden. Meer hierover vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten....
Geen probleem. U klikt op de login-pagina eenvoudig de desbetreffende link aan en laat een nieuw wachtwoord naar uw e-mail-adres sturen. Vervolgens kunt u met dit wachtwoord inloggen. In de klantenzone kunt u dan te allen tijde uw wachtwoord wijzigen.

Bestellen en verzending
Wanneer ontvang ik mijn labels of cadeaulinten?

Op onze website kunt u rechts boven bij "Status van uw bestelling" uw bestelling inkijken. Hier wordt per positie de status van uw bestelling weergegeven. Als u zich bij ons heeft geregistreerd als klant dan is dit nog gemakkelijker binnen de klantenzone.

Wat is de levertijd?

De levertijd is samengesteld uit productie- en bezorgtijd.

Productietijd:

In de winkelmand en de orderbevestiging vindt u meer gedetailleerde informatie over elke fase van de orderverwerking. In het weekend en op feestdagen werkt onze productie niet. De levertijd van geweven labels/linten kunnen we niet exact aangeven omdat in de productie, bestellingen met dezelfde kleurcombinatie worden verzameld totdat er voldoende hoeveelheid zijn om te gaan weven. Bij niet veel voorkomende kleurcombinaties zal de levertijd doorgaans langer zijn, bij frequentere zoals rood op wit of blauw op wit, doorgaans korter. U kunt ook geluk hebben dat de kleurcombinatie van uw bestelling net op het weefgetouw zit en dan wordt binnen 5 minuten na plaatsing van uw bestelling al in productie genomen.

Verzendkosten:

De bezorgtijd hangt af van de gekozen verzendwijze en verschilt per land. Een lijst hiervan vindt u hier.

Waarom worden geweven Overnight-labels sneller geleverd?
Onze Overnight-labels worden geweven op moderne high-speed weefgetouwen. Als je voor 12.00 uur bestelt, versturen we je geweven labels dezelfde dag. De labels belanden rechtstreeks vanaf het weefgetouw in de envelop.
Hoe worden de labels en satijnen linten verzonden?

Doorgaans verzenden wij de labels als briefpost. Daardoor worden de verzendkosten laag gehouden en u hoeft op het tijdstip van levering niet thuis te zijn. Alleen bij zeer grote aantallen vindt de verzending per pakketpost plaats.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Omdat wij de naamlabels per briefpost versturen, kunnen wij de lage kosten aan u doorgeven. Voor verzendkosten berekenen wij 1,80 € (standaard verzending). Vanaf 50,00 € leveren wij gratis (standaard verzending).

Hoe en wanneer betaal ik?

Als u niet uitdrukkelijk iets anders (PayPal, creditcard, vooruitbetaling, SOFORT Banking) geselecteerd heeft, dan leveren wij de labels op rekening. U betaalt pas nadat u de goederen heeft ontvangen en gecontroleerd. Bevallen deze u niet, dan retourneert u de goederen binnen 2 weken aan ons zonder de rekening te betalen.

Voor op maat gemaakte goederen is deze DORTEX-garantie iets bijzonders.

Houdt u er echter wel rekening mee, dat wij bij bestellingen boven 30,00 € de speciaal voor u vervaardigde goederen alleen bij gegronde klachten terug kunnen nemen.

In welke landen levert DORTEX?

Wij leveren naar alle landen over de hele wereld.

Overal kan als betalingsmethode een creditcard (Eurocard, Visa, AmEx) gebruikt worden. Indien als valuta de EURO beschikbaar is, kan PayPal overal worden gebruikt.

 • Bij leveringen naar Oostenrijk kunt u het bedrag overmaken naar onze rekening bij BAWAG P.S.K.
 • Voor leveringen naar Zwitserland maken we de factuur op in Zwitserse Franken, volgens de huidige wisselkoers. Onze partnerbank daar is de PostFinance.
 • Voor Duitsland en andere Europese landen geldt ons bankrekening in Duitsland.
 • Voor leveringen buiten Duitsland, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk accepteren wij alleen PayPal en creditcard als betalingsmethode.

De exacte details vindt u bij wie zijn we op onze website.

Hoe kan ik makkelijk herbestellen?

Als u onze e-mail met de orderbevestiging in uw e-mail-programma bewaart, dan kunt u heel makkelijk via de aangegeven link uw bestelling opnieuw oproepen, naar wens de status wijzigen en vervolgens opnieuw bestellen.

Hetzelfde bereikt u met het invoeren van het bestelnummer en uw e-mail-adres via "Status van uw bestelling".

Nog eenvoudiger is het als u zich reeds als klant heeft geregistreerd, dan kunt u gewoon inloggen en selecteren.

Ik ontvang geen orderbevestiging.

Er zijn drie mogelijke oorzaken:

 • Onze e-mail is in uw spam-map terecht gekomen - controleert u deze!
 • U heeft uw e-mail-adres verkeerd ingetypt.
 • Uw e-mailprovider staat op één van de zwarte lijsten van bekende afzenders van spam.

Als u zeker wilt zijn dat uw bestelling bij ons is aangekomen, neem dan contact met ons op.