Veelgestelde vragen (FAQ)

Bekijk ook onze video's voor tips en inspiratie.
Trouwens: onze producten worden regelmatig getest door onafhankelijke instituten. Hier vind je informatie over de actuele certificaten.

Gangbaar monster materiaal
Kan ik gangbaar monster materiaal verkrijgen?

Weet je niet zeker welk materiaal of productieproces je moet kiezen voor jouw gewenste label? In onze kleurrijke proefzakjes, kosten €1,00, vind je diverse voorbeelden van kant-en-klare labels gemaakt van verschillende materialen.

Als je al een materiaal hebt gekozen, maar nog steeds niet zeker weet hoe het aanvoelt of hoe de kleuren zullen werken, we sturen u graag kosteloos gangbaar monster materiaal (met willekeurige afbeelding) van onze producten. Geef ons per email uw volledige adres en om welk product het gaat, de gewenste letterstijl en kleurcombinatie. Of neem "Contact" met ons op.

Kan ik een monster krijgen met mijn eigen logo?

Onze preview laat exact hoe we uw labels gaan produceren. Het dient voor alle producten als voorbeeld. Samen met een gangbaar materiaal monster, die we graag kosteloos wereldwijd toesturen, krijgt u een exacte voorstelling hoe uw etiketten eruit gaan zien.

Van onze producten Corinera, Satinera en onze professionele onderhoudslabels Basic en Color kun je al vanaf 1 stuk een label met jouw eigen logo bestellen. Je kunt ook al vanaf 1 stuk bedrukte evenement myVIPs polsbandjes krijgen met je eigen logo erop.

Kan ik ergens inspiratie opdoen?

Je speelt al langer met de gedachte om je eigen labels te ontwerpen en bent nog steeds op zoek naar inspiratie? Dan zit je bij ons op deze pagina precies goed! Er zijn talloze lettertypen en motieven voor een ontwerp in ons assortiment.

Hier vindt je enige voorbeelden waarmee je gelijk creatief aan de slag kunt.

We wensen je veel plezier met snuffelen.

Je kunt ook in ons showvenster zien wat andere klanten kiezen en bestellen. Of bezoek ons Instagram-website met veel foto's en video's over onze producten.


COTTONERA® (geweven katoenen naam labels)
Welke afmetingen en minimale bestelhoeveelheden zijn er?

De afmeting, evenals de minimale bestelhoeveelheid, is afhankelijk van de gewenste productvariant:

Bij onze Cottonera Basic is de bandbreedte beperkt tot 10 mm. De minimale bestelhoeveelheid is 25 stuks.

Onze Cottonera Classic is verkrijgbaar in 10 mm en 15 mm met een bestelhoeveelheid van 25 stuks en bij een bandbreedte van 25 mm vanaf 30 stuks.

Bij onze Cottonera Premium zijn de bandbreedtes 15 mm of 25 mm en verkrijgbaar vanaf een minimale bestelhoeveelheid van 50 stuks.

De lengte van de labels hangt af van de gewenste tekst. Tot 100 mm tekstlengte wordt tegen de standaardprijs geweven. Voor labels met extra lengte moeten wij een toeslag in rekening brengen.

Naast de gewenste tekst weven wij automatisch links en rechts een rand voor het vastnaaien: Bij Cottonera Basic en Classic en bij Cottonera Premium opgerold weven wij een rand van 8 mm per labelzijde. In de voorbeeldafbeelding tone we al de helft van de innaairand.

Cottonera Premium met gevouwen uiteinden labels hebben een vaste grootte van 15 mm x 60 mm of 25 mm x 60 mm. Binnen de 60 mm is een marge van 5 mm links en rechts gereserveerd, deze niet kan worden bewerkt met tekst of logo. In aanvulling op de lengte van 60 mm worden aan beide zijden 8 mm reeds gevouwen uiteinden toegevoegd.

Waarom kan ik geen kleinere aantallen bestellen?

Voor Cottonera Premium geldt:

De ontwikkeling van textiel-labels 100 % katoen en moderne high-resolution weeftechniek mogelijk te maken is een verder bewijs van de kwaliteit van "Made in Germany". Vooral met onze Premium labels van katoen met gevouwen uiteinden is een constante hoge kwaliteit alleen met een hoge mate van handmatige arbeid te garanderen. Daarom komen we tot een minimale afname van 50 stuks een gebalanceerde prijs-prestatie verhouding.

Uit welke labelkleuren kan ik kiezen?

U kunt twee kleuren kiezen:

 • Welke kleur u voor het label wenst (achtergrondkleur).
 • Welke kleur u voor de tekst wenst (tekstkleur, inweefkleur).

Standaard hebben alle stoffen labels van een bestelling dezelfde achtergrond- en letterkleur. Je kunt ook een kleurset kiezen (zie volgende punt). De kleurcombinaties van de sets zijn te vinden in de Cottonera configurator in het menu "Kleuren".

Wat is een kleurset?

Bij Cottonera Classic u hebt de mogelijkheid om i.p.v. dezelfde label- en tekstkleur voor alle labels een kleurset te kiezen. Kleursets zijn door ons samengestelde combinaties van verschillende label- en tekstkleuren. Wij bieden momenteel negen kleurensets aan.

Het is niet mogelijk om de door ons gekozen kleurcombinaties te wijzigen. De tekstkleuren zijn door ons passend bij de verschillende labelkleuren uit ons gehele kleurenrepertoire zo geselecteerd, zoals ze door onze klanten het meest zijn gekozen.

Mocht u niet kunnen kiezen voor een kleur dan kiest u eenvoudig een kleurset. Indien u geweven labels in verschillende kleuren wenst dan is een kleurset vaak de beste oplossing.

Selecteer eenvoudig de optie "Kleursets" in het gedeelte "Kleuren" van de Cottonera Classic configurator. Je ziet meteen welke kleurcombinaties beschikbaar zijn en hoe het er met je gewenste tekst uitziet.

Welke beperkingen zijn er?
 • Cottonera Classic katoenen labels met 25 mm labelbreedte kunnen wij alleen met lichte label achtergrondkleuren of de lichte kleurset weven.
 • Cottonera Basic met wasvoorschriften tegen voordeelprijs zijn alleen verkrijgbaar in 10 mm breedte met rode tekst op witte grond en in drukletter. Motieven zijn evenmin mogelijk.
 • Cottonera Premium zijn verkrijgbaar in 15 mm en 25 mm breedte. Kleurensets zijn niet mogelijk. Cottonera Premium met gevouwen uiteinden zijn verkrijgbaar in de vaste grootte van 15 mm x 60 mm en 25 mm x 60 mm.
Wat is Cottonera Classic Regenboog?

Je bent op zoek naar kleurrijk geweven labels? Dan zit je precies goed met onze Cottonera Regenboog!

Ons regenboog garen is met de hand geverfd in de basiskleuren rood, geel, blauw en groen.
Dit resulteert in een bijzonder mooi garen met lichtere of sterke kleurvlakken in de basiskleuren of gemengde kleuren.

De kleurintensiteit hangt af van de inwerktijd van het garen in de onderscheidende kleuren. De kleuren van jouw label kunnen daarom enigszins afwijken van de weergegeven voorbeeldafbeelding.

Elk label is uniek!

Kan ik Cottonera katoenen labels op rol verkrijgen?

We weven Cottonera Premium met jouw ontwerp ofwel in een vaste maat (15 x 60 mm of 25 x 60 mm) "alvast gesneden en omgevouwen" of opgerold met een variabele labellengte zodat je het kunt "zelf knippen en omvouwen". Beide bewerkingsvarianten vind je in de configurator onder het kopje "grootte en bevestiging".

Zijn de wasvoorschriften kookvast?

Cottonera Classic:

Witte of zwarte labels, rode, blauwe, zwarte en groene tekstkleur zijn kookvast, alle anderen label- en tekstkleuren zijn volgens DIN 54000 ff kleurecht tot 60° C. Uit onze ervaring zijn er echter ook geen gevolgen bij 95° C.

Cottonera Premium:

Alle tekst- en labelkleuren zijn wasbaar tot 60° C volgens DIN EN ISO 20105.

Hoe worden Cottonera katoenen labels gemaakt?

Bij Cottonera Classic krijg u individueele labels, omdat onze weefgetouwen 52 linten parallel naast elkaar weven geworden. Als u 50 labels bestelt, dan ontvangt u 52 individuele naamlabels. Als u 100 naamlabels bestelt, dan ontvangt u 52 labels die telkens twee keer uw gewenste geweven tekst achter elkaar bevatten. We weven tussen de labels markeringen die laaten u zien waar de labels met een schaar van kunnen worden gescheiden. Elk label altijd met een extra innaairand van 8 mm links en rechts van de door u gewenste tekst. In de voorbeeldafbeelding tone we al de helft van de innaairand. Wij produceren in principe 4 % meer om eventuele intolerante productiefouten te compenseren.

Bij Cottonera Premium opgerold we weven ook extra exemplaren ter compensatie van kleine wevenfouten. Als u 50 labels bestelt ontvangt u 56 naamlabels. Elk label met een innaairand van 8 mm links en rechts.

Bij Cottonera Premium professional labels met gevouwen uiteinden garanderen we door handmatig sorteren aan het einde van het productieproces de constante hoge kwaliteit van de labels. De aantal extra labels is daarom variabel.

Wordt biologisch katoen gebruikt?

We gebruiken bij onze Cottonera de hoogste kwaliteit katoen, welke hiervoor geschikt is.

Bij het weven zijn de technische vereisten voor de garens zeer hoog. Er is geen leverancier van biologisch katoen op de markt die voldoet aan de technische vereisten voor geweven labels.

Onze Cottonera hebben niet alleen het OEKO-TEX 100-certificaat, maar zijn zelfs gecertificeerd volgens DIN EN 71-3, of te wel vrij van schadelijke stoffen, waardoor onze Cottonera gebruikt kan worden voor kinderspeelgoed. Vooral de laatste certificering is een echte bijzonderheid.


NOVINERA® (geweven labels synthetische vezel)
Welke afmetingen en minimale bestelhoeveelheden zijn er?

Onze Novinera hebben een vaste labelafmeting van 15 mm hoogte x 60 mm breedte. Binnen de 60 mm is links en rechts een innaairandje van 5 mm gereserveerd die niet met een tekst of logo geweven kan worden.

De minimale bestelenheid is 50 stuks.

Welke kleuren kan mijn geweven label hebben?

U kunt twee kleuren kiezen:

 • De kleur van het label (achtergrondkleur).
 • De kleur van de tekst (tekstkleur, inweefkleur).

Standaard hebben alle etiketten van een bestelling hetzelfde lint en dezelfde letterkleur. De mogelijke kleuren vindt u in de configurator in de rubriek "Kleuren".

Als je niet zelf bepalen kunt, kan je ook een kleurenset kiezen. De vaste kleurencombinaties van de aangeboden kleursets vind je in de configurator voor de productvariant Novinera ook in het menu-item "Kleuren".

Wat is een kleurset?

Als je bij het ontwerpen van je Novinera geen kleur kunt kiezen, kies dan eenvoudig een kleurenset. Dit zijn combinaties met verschillende ondergrond en letterkleuren door ons samengesteld.

Een individuele selectie van kleurencombinaties is niet mogelijk. Selecteer eenvoudig de optie "Kleursets" in het gedeelte "Kleuren" van de Novinera configurator. Je ziet meteen welke kleurcombinaties beschikbaar zijn en hoe het er met je gewenste tekst uitziet.

Zijn Novinera geweven labels wasbaar?

Onze Novinera zijn wasbaar tot 60° C, kleurecht en vrij van schadelijke stoffen.

Hoe zacht zijn Novinera geweven labels?

Onze Novinera hebben geweven randen en zijn daardoor zacht en soepel. De links en rechts verzegelde randen van de Polynera Premium zijn niet zo hard als de warm gesneden labels van andere producenten.

Waar kan ik Polynera Classic vinden ?

Helaas kunnen wij ons product Polynera Classic op dit moment niet aanbieden.

In ons assortiment vindt je vast en zeker een goed alternatief, zoals onze Cottonera Classic.

Je kunt ook contact met ons serviceteam opnemen.


FLEXINERA® (professionele labels)
Welke afmetingen en minimale bestelhoeveelheden zijn er?

De minimale afmeting is 15 mm hoogte en 30 mm breedte met een laatste vouw naar links en rechts. Met een horizontale middenvouw is het kleinste formaat 45 mm hoog en 15 mm breed mogelijk.

Bij de productvarianten met middenvouw horizontaal en middenvouw verticaal is aan beide zijden een 7,5 mm innaairuimte gereserveerd die niet met tekst of logo geweven kan worden. Bij de productvarianten met eindvouw boven / onder en eindvouw links / rechts zijn de omgevouwen uiteinden al 7,5 mm.

De minimale bestelhoeveelheid van onze Flexinera professionele labels is 100 stuks.

Zijn Flexinera rekbaar?

Nee. Onze Flexinera hebben hun naam gekregen vanwege de flexibele bestelmogelijkheden. Vouwen, maaten en kleuren kunnen vrij worden gekozen.

Wat zijn de technische gegevens van Flexinera?

De verschillende configuratiemogelijkheden van onze Flexinera worden steeds in de webwinkel weergegeven. We zullen onze Flexinera steeds optimaliseren en actualiseren naar de stand van de moderne weeftechnologie. De gebruikte weeftechniek en alle technische gegevens kunnen dus op elk moment veranderen.

Zijn Flexinera labels wasbaar?

Ja, onze geweven Flexinera labels zijn gegarandeerd wasbaar tot 60° C.

Wat is het verschil met de andere DORTEX-producten?

Wij weven onze Flexinera op grote brede weefgetouwen waarop we variabele maten, vouwen en tot 6 kleuren per label kunnen produceren. Het minimaal te bestellen aantal van 100 stuks ligt dan hoger dan bij onze andere producten, de prijs per label bij een groter aantal wordt echter aanzienlijk lager.

De minimale bestelhoeveelheid kan niet in verschillende kleuren verdeeld worden.

Hoezo is de prijs van Flexinera ondanks Duitse productie zo laag?

Hier zijn wij bijzonder trots op!

Door onze wereldwijd unieke technologie kunnen wij realiseren dat uw bestelling via de webwinkel, na een korte controle, rechtstreeks naar het weefgetouw gaat. Wij besparen zo overbodig e-mailverkeer, een dure logo-setup voor het weefgetouw door een ontwerper en de productie van een originele patroon.

Voor u betekent dit:

Gemakkelijk bestellen, snelle levertijd en concurrerende prijs.

Tegenwoordig verschuiven helaas vele producties van Duitsland naar goedkopere landen in het Nabije en Verre Oosten. Wij gaan tegen de trend in en bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding ondanks Duitse productie.

Gemaakt van polyester garens met een hoog gerecycled gehalte (rPET).

Hoe nauwkeurig zijn de kleurgegevens in de webwinkel?

Onze Flexinera-garens werden elk handmatig toegewezen aan de corresponderende Pantone met een kleurtemperatuur tussen ca. 5500° K (Kelvin) tot 7500° K. De garens die geen benaming in Pantone hebben, kon geen Pantone-waarde worden toegekend.

De RGB-waarden die nodig zijn voor de online visualisatie (bv. in het voorbeeldbeeld) werden rechtstreeks van onze garens bij 6500° K afgelezen met een optische spectrometer en manueel geoptimaliseerd. Houdt u er rekening mee dat de weergave op de monitor sterk afhankelijk is van de door u gebruikte configuratie.

In het geweven label is het mogelijk dat de kleuren van garens, die naast of achter elkaar liggen, elkaar beïnvloeden. Bij een witte label met een rode logo ligt het rode garen achter het witte en zorgt voor een lichte rode tint op de achtergrond.

Waar moet ik op letten bij de garenkeuze?

Nadat u uw logo hebt geüpload, berekenen wij, op basis van de in het logo opgenomen RGB-waarden, het garenkleuren en het aantal garenkleuren van uw label. Uw label kan uit 2-6 garenkleuren bestaan.

U kunt met één druk op de knop de aanbevolen kleuren wijzigen: Door op het "kleurenwiel" rechts van de berekende garenkleur te klikken, kunt u kiezen uit ons gehele assortiment garens. Met elk extra garen wordt uw label iets steviger en dikker.

Als er meer garenkleuren worden geadviseerd dan uw logo daadwerkelijk bevat, dan is uw sjabloon wazig of heeft anti-aliasing. In dit geval helpt het vaak om het aantal van de garenkleuren naar het gewenste aantal kleuren te reduceren.

Hoe exact wordt mijn logo uitgewerkt?

Over het algemeen toont onze voorbeeldafbeelding al precies hoe wij uw label weven.

Toch zijn onze Flexinera niet gewoon een afdruk op papier, maar uiterst levendige geweven labels, die gemakkelijk reageren op externe invloeden. Het is natuurlijk dat er zeer kleine afwijkingen in de hoogte-breedteverhoudingen van uw logo kunnen ontstaan. Dit gebeurt vooral als uw logo veel kleurveranderingen en details op een kleine oppervlakte bevat.

In het algemeen zijn de uiterst geringe afwijkingen met het blote oog niet te onderscheiden. Als uw logo echter een cirkel in combinatie met fijne details of veel kleurveranderingen bevat, dan kan een afwijking in de verhoudingen zichtbaar zijn.

Voor een goede leesbaarheid moeten de kleinste letters minimaal 2 mm hoog en de minimale lijndikte minimaal 0,3 mm zijn.

Omdat onze Flexinera uit geweven materiaal bestaat, kunnen er minimale verschillen in de afmeting van het label ontstaan.

Welke eigenschappen moet mijn sjabloon hebben?

Het beste resultaat verkrijgt u met een vectorafbeelding. Wij ondersteunen bestanden in het formaat (.pdf, .eps, .emf). Als alternatief kunt u ook gebruik maken van een scherp afbeeldingsbestand (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .tif, .tiff) met een zo hoog mogelijke resolutie. Deze bestanden kunnen ook gecomprimeerd (gezipt) worden geüpload. Bestandsgroottes tot 50 MB zijn mogelijk.

Aangezien wij het aantal en de kleur van de garens op basis van de kleuren van uw sjabloon berekenen, mag uw ontwerp maximaal 6 kleuren te bevatten.

Veel afbeeldingsbestanden hebben langs de randen van het motief en/of de tekst honderden verschillende kleuren, waardoor op het scherm een zachter beeld gecreëerd wordt (anti-aliasing). Dit effect kan leiden tot een slechter resultaat bij onze Flexinera.

Omdat .jpg-bestanden doorgaans altijd anti-aliasing bevatten raden wij, indien mogelijk, dit bestandstype af.


SATINERA® (bedrukte satijnen labels en linten)
Welke afmetingen en minimale bestelhoeveelheden zijn er?

Voor onze bedrukte Satinera zijn twee labelhoogtes oftewel bandbreedtes beschikbaar: 16 mm, 25 mm en 35 mm.

De lengte is variabel en past zich aan jouw belettering of logo, of wordt handmatig door jouw bepaald in het menu-item "Maat". Aangezien onze Satinera gemaakt zijn van geweven materiaal, kunnen de afmetingen verschillen van ongeveer 0,1 mm - 1 mm.

Onze Satinera-labels zijn al verkrijgbaar vanaf 1 stuk en onze eindeloze linten vanaf een lengte van 20 cm.

Hoe bereik ik een goed resultaat met de Satinera?

Op het voorbeeld zie je precies hoe jouw labels eruit komen te zien.

Onze Satinera labels en eindeloze linten zijn enkelzijdig bedrukt met behulp van het thermotransferproces.

Het bedrukken van geweven textielbandjes geeft een veel hogere resolutie dan weven, maar moet niet vergeleken worden met een afdruk op papier.

Houd voor een goed resultaat het volgende in de gaten:

 • De beeldresolutie moet minimaal 360 dpi zijn
 • Lettertypen moeten minimaal 2 mm groot zijn om leesbaar te zijn
 • De lijndikte van details moet minimaal 0.3 mm zijn
 • Frames of horizontale lijnen moeten minstens 1 mm verwijderd zijn van de geweven boven- en onderkant, of minstens 1 mm dik
 • Fijne lichte afbeeldingen of lettertypes op een donkere achtergrond moeten zo scherp mogelijk zijn, zodat details tijdens het afdrukken niet in elkaar overlopen.

We nemen alle gegevens van jouw sjabloon over, rekening houdend met de opties voor beeldbewerking die je in de webshop geselecteerd hebt. De beeltenis van de voltooide Satinera zal overeenkomen met de kwaliteit van jouw origineel.

Gebruik voor de beste resultaten een vectorafbeelding (.pdf, .eps, .emf). Als alternatief kun je ook een scherp beeldbestand (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .tif, .tiff) gebruiken met de hoogst mogelijke resolutie. Bestandsformaten tot 50 MB zijn mogelijk.

Als jouw sjabloon een kleurrijke achtergrond heeft, zorg er dan voor dat er geen openingen aan de randen en overgangen zijn.

Onze Satinera-labels en linten zijn wasbaar tot 60° C, slijtvast en lichtecht.

Heb ik bij de Satinera labels voldoende ruimte om op te naaien?

Onze Satinera worden precies geproduceerd zoals je ze op het voorbeeld ziet.

De lengte van jouw labels is variabel en kun je zelf instellen in het menu-item "Grootte". Houd er wel rekening mee dat je bij de door jouw gekozen lengte voldoende innaairand mee berekend

De totale lengte van jouw linten leg je vast aan het eind van je bestelling. In het menu-item "Grootte" kies je de lengte van je ontwerp. Dit wordt vervolgens herhaald totdat de lengte van je band is bereikt. Als je ruimte tussen jouw ontwerpen wilt, vergroot dan je "Ontwerp lengte".

Kan ik mijn tekst verticaal positioneren?

Ja, door van je tekst een logobestand te maken en draai ze naar wens in het grafische programma.

Daarna upload je je herziene sjabloon in onze webshop

Zijn Satinera wasbaar?

Satinera satijnlinten en -labels zijn wasecht tot 60° C, lichtecht en slijtvast.

Kunnen individuele satijnen labels Satinera worden ingestreken?

Nee, dit is niet mogelijk. U kunt deze wel makkelijk innaaien of met onze gepatenteerde nameFIX vastzetten.

De afzonderlijke Satinera labels en Satinera doorlopende linten kunnen ook eenvoudig in het midden gevouwen worden en als een lusje / vlaggetje in de zoom of naad meegenaaid worden.

Bekijk onze video voor inspiratie over het bevestigen van je Satinera-labels.

Kan ik Satinera ook op rol krijgen?

Onze Satinera bieden we aan als individuele labels of als eindeloze linten

De individuele labels worden aan de smalle kanten heet gesneden, zodat ze niet kunnen rafelen.

Houd er rekening mee dat alleen de uiteinden van de eindeloze linten heet zijn gesneden. Als je het eindloze lint doorsnijdt, kan de snijkant gaan rafelen.


Eigenschappen van DORTEX textiel etiketten
Van welk materiaal zijn DORTEX textiel etiketten?

Cottonera (katoenen labels / linten) en maatlabels (van 100 % katoen):

Onze katoenen naamlabels en linten zijn gemaakt uit kwalitatief hoogwaardige katoenen garens en zijn onderworpen aan voortdurende controle. We gebruiken uitsluitend materialen die zijn gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® 100 Standard. 100 % katoenen fijne bindgaren, Egyptische kwaliteit, 1 A Langstapel, met de hand geplukt, gekamd. Vrij van zware metalen, chloorvrij gebleekt, zonder optische bleekmiddelen, elektronisch gereinigd, gemerceriseerd, huidvriendelijk veredeld, met paraffine behandeld, vrij van pesticiden en herbiciden, naar eer en geweten op een milieuvriendelijke manier met huidvriendelijke kleuren geverfd, humaan-ecologisch veilig composteerbaar. Alle Cottonera garens worden regelmatig getest opdat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en Cottonera Classic garens kunnen in overeenstemming met DIN EN 71-3 gebruikt worden voor de productie van kinderspeelgoed.

Als een speciaal kenmerk bij Cottonera Premium zijn de garens voor de kleur "Natuur" absoluut onbehandelde ongebleekte Egyptisch katoen. De kleurnuance zal altijd een beetje veranderen door de externe invloeden in de natuur. De enigszins geelachtige kleur is een bewijs van kwaliteit 100 % natuurlijkheid en daarom bijzonder geschikt voor het identificeren van natuurlijke producten of producten met natuurlijke kleuren.

Labels van biologisch katoen (100 % biologisch katoen):

Deze individueel ontworpen stoffen labels van gecertificeerd biologisch katoengaren zijn zelfs geschikt voor het verwerken in/op kinderspeelgoed volgens de DIN EN 71-3 norm. Wij drukken jouw ontwerp in monochroom zwart op ongeverfd, naturelkleurig katoen.

Gemaakt van 100 % biolisch katoen.

Novinera (van 100 % gerecycled polyester garen (rPET)):

Novinera zijn geweven labels die in Duitse productie op een naaldweefgetouw van gerecycled polyester garen worden geweven. Onze Novinera altijd 15 mm hoog en 60 mm breed (15 mm x 60 mm) en zijn wasbaar tot 60° C, kleurecht en vrij van schadelijke stoffen volgens de OEKO-TEX® 100 Standard en DIN EN 71-3. Darom zijn Novinera etiketten geschikt voor de productie van kinderspeelgoed.

Gemaakt van 100 % gerecycled polyestergaren (rPET).

PrinTex (van 100 % gerecycled polyester garen (rPET)):

PrinTex-labels worden meerkleurig bedrukt en geweven van gerecycled polyestergaren in een linnenbinding. De stoffen labels hebben een vast formaat van 15 mm hoog x 65 mm breed. De randen aan de boven- en onderkant zijn zacht geweven, links en rechts warm gesneden. Zo voorkom je dat je labels gaan rafelen.

Stoffen labels van PrinTex zijn lichtecht, slijtvast en wasbaar tot 60° C en gecertificeerd vrij van schadelijke stoffen volgens DIN EN 71-3, waardoor PrinTex-etiketten geschikt zijn voor de productie van kinderspeelgoed.

Gemaakt van 100 % gerecycled polyestergaren (rPET).

Satinera (bedrukte satijnen linten en multicolor labels van 100 % gerecycled polyester garen (rPET)):

Het bandmateriaal van onze bedrukte cadeaulinten en multicolor labels bestaat uit doubleface satijnband met geweven (niet gesneden) boven- en onderkant. Het is dan ook bijzonder zacht en huidvriendelijk. Er wordt in Duitse productie geweven, vrij van schadelijke stoffen, gerecyclede polyestergarens (rPET).

Het satijnen band heeft een wit, tamelijk glad en zijdezacht glanzend oppervlak. De bandbreedten zijn 16 mm, 25 mm en 35 mm. Satinera satijnlinten 16 mm en 25 mm zijn zeer geschikt als striklint, decoratieve lint of cadeaulint. Satijnlint in 35 mm is bijzonder geschikt voor de presentatie van zorginstructies.

Gemaakt van 100 % gerecycled polyestergaren (rPET) en vrij van schadelijke stoffen volgens de OEKO-TEX® 100 Standard en DIN EN 71-3. Darom zijn Satinera etiketten geschikt voor de productie van kinderspeelgoed.

Flexinera (van polyester garen met een hoog gerecycled gehalte (rPET)):

We weven onze Flexinera in Duitsland op brede weefgetouwen van polyester garen. Door een speciaal voor onze Flexinera ontwikkelde weeftechniek behalen wij een bijzonder dichte structuur, schitterende kleuren en zeer solide labels. Alle vier randen van onze Flexinera met middenvouw zijn warmgesneden en kunnen daarom niet rafelen. Bij onze Flexinera met gevouwen uiteinden zijn telkens twee randen warmgesneden en twee randen hebben een gevouwen uiteinde. Flexinera zijn 60° C wasbaar, kleurecht en vrij van schadelijke stoffen volgens volgens de OEKO-TEX® 100 Standard.

Gemaakt van polyestergarens met een hoog gerecycled gehalte (rPET).

Geborduurde naambadges (gemaakt van sterke polyestergarens):

Onze bijzonder robuuste naambadges zijn gemaakt van 100% polyester. Ze zijn kookvast en lichtecht.
De gebruikte borduurgaren zijn hoogglanzend en optimaliseren de leesbaarheid. De randen zijn netjes omzoomd.

De geborduurde naamlabels hebben een vast formaat van 25 mm hoog en 130 mm breed.

Maat labels (van polyester garen met een hoog gerecycled gehalte (rPET)):

Om de kledingmaat te markeren, hebben we geweven maatlabels in het assortiment.Verkrijgbaar in de kleurencombinatie wit op zwart en antraciet op wit, afmeting 10 mm x 40 mm. Ze worden gevouwen geleverd met middenvouw, na verwerking is 10 mm x 10 mm zichtbaar.

Gemaakt van polyestergarens met een hoog gerecycled gehalte (rPET) en vrij van schadelijke stoffen volgens de OEKO-TEX® 100 Standard.

Professionele onderhoudslabels:

Informatie over de materiaaleigenschappen van onze "Professionele onderhoudslabel" vind je onder het kopje "Onderhoudslabels".

Zijn de labels geschikt voor verwerking op kleding / speelgoed voor kleine kinderen?

Wij hebben onze producten door onafhankelijke instituten laten testen op schadelijke stoffen. Een overzicht van de resultaten en informatie over de geschiktheid van individuele producten voor kleding en speelgoed vind je in onze "certificeringsinformatie".

Belangrijk: Houd er echter wel rekening mee dat de labels zó bevestigd zijn dat ze niet ingeslikt kunnen worden.

Kan ik labels / bandjes op rol verkrijgen?

Satinera eindeloze linten:

Je krijgt onze satijnen linten op rol geleverd. Ingevoerde tekst of je geüploade ontwerp wordt automatisch herhaald zonder spaties ertussen.

Als je onze Satinera linten als een "lopende band-label" gebruiken wilt, plaats dan de gewenste innaairuimte en snijtekens rechtstreeks tussen de motieven in je logobestand.

Als je in de configurator merkt dat er niet genoeg ruimte is, of als je onze lettertypes en motieven gebruikt, kun je de gewenste "Designlengte" selecteren in het menu-item "Grootte".

Om de snijranden niet zo veel te laten rafelen als het lint gesneden wordt, kun je bijvoorbeeld onze Prym kartelschaar gebruiken.

Cottonera Premium:

Geweven katoenen labels in de Cottonera Premium-variant moet je "zelf knippen en omvouwen". Bij elke herhaling ( je labelontwerp in de voorbeeldafbeelding) voegen we automatisch een ingenaaide marge van 8 mm per zijde toe. In de voorbeeldafbeelding tone we al de helft van de innaairand.

Professionele onderhoudslabels Cotton en labels van biologisch katoen:

Kies voor jouw bijzonder duurzame projecten professionele onderhoudslabels Cotton of bedrukte biologische katoenen labels van ongeverfd biologisch katoengaren, die wij opgerold bij je leveren. Elk label is afgebakend met snijtekens zodat het snijden altijd snel en precies gaat. Deze kun je het beste met een omslagje vastnaaien of de labels met de zoom meenaaien. Omdat katoen niet geseald kan worden, gaan de snijranden rafelen.


CORINERA® (laser-gegraveerd labels)
Waarvoor kan ik Corinera labels gebruiken?

Met onze Corinera kun je kiezen uit een verscheidenheid aan materialen voor verschillende toepassingen: natuurleder, kunstleder, FloraPaP, hout, kurk en metaal.

Of het nu is als verfraaiing van kleding, jassen, mutsen, handtassen of als sleutelhanger, Corinera zijn een hoogtepunt in elk toepassingsgebied.

Echter, alleen onze Corinera kunstlederen labels en FloraPap zijn wasbaar.

Welke afmetingen en minimale bestelhoeveelheden zijn er?

De minimale bestelhoeveelheid van onze Corinera is 1 stuk.

In de door ons aangegeven vormen kunt U de gewenste hoogte en breedte op 1 mm precies in de Corinera configuratie in het menu-item "Maat" instellen. De minimale en maximale zijlengten worden altijd weergegeven in de configuratie.

Als je een idee voor een vorm hebt die we nog niet aanbieden, kun je jouw eigen labelvorm als bestand uploaden.

In het menu-item "Vorm" kun je elke(!) gewenste vorm uploaden als een bestand in "Upload" en van alle materialen die we aanbieden, een label of een hangtag bestellen. Het formaat dat opgegeven is in het bestand kun je wijzigen na het uploaden in de breedte op 1 mm exact in het menu-item "Maat". De hoogte wordt proportioneel berekend en past zich automatisch aan de nieuwe breedte aan.

Kan ik een eigen logo gebruiken?

Yes! Probeer het gewoon in het menu-item "Logo" en upload je eigen logo. In het menu-item "Vorm" vindt je talloze vormen voor labels of aanhangers/hangtags in onze Vormen-bibliotheek.

In de configurator kun je na het uploaden van jouw logobestand eerst het formaat en het gewenste afbeeldingsgedeelte selecteren. Als je bestand optimaal is, omdat je bijvoorbeeld een zwart-witsjabloon gebruikt, wordt de voorbeeldafbeelding direct na "Toepassen" weergegeven. Als er meerdere opties voor het contrast zijn, omdat je bijvoorbeeld een veelkleurige sjabloon of zelfs een foto geüpload hebt, krijg je in een tweede stap verschillende opties te zien waaruit je het gewenste contrast selecteren kunt.

Als je geen verschil ziet, dan heb je een zwart-wit sjabloon gebruikt dat al perfect voor het maken van labels is.

Ons voorbeels toont je altijd precies aan hoe wij je Corinera produceren.

Voor een label of hangtag met een eigen vorm kun je een aanvullend bestand uploaden in het menu "Vorm", waarin je alle contouren en gewenste gaatjes gemaakt hebt. Deze contouren moeten worden opgemaakt als een omsloten lijn en hebben een vaste lijndikte (minimaal 0,3 mm / 3 pixels).

Kan ik mijn logo op een donkere achtergrond weergeven?

Bij onze FloraPap kun je kiezen voor een zwarte achtergrond. Bij het graveren van je logo ontstaat een reliëflook.

Hoe kan ik identieke labels met onderscheidende etikettering bestellen?

Wil je een “Limited Edition“ met opeenvolgende nummers of identieke schidjes met verschillende namen of serienummers bestellen ? Dat is voor ons geen probleem!

We kunnen onze laser-gegraveerde Corinera-labels en hang-tags met opeenvolgende nummers, serienummers of verschillende teksten binnen één bestelling produceren.

Vraag je je af hoe dat werkt? Ons serviceteam helpt je graag verder, maak maar "Contact".

Waarom is mijn logo niet goed weergegeven?

In de voorbeeldafbeelding zie je precies hoe je Corinera met een laser gegraveerd wordt. Alle technische details zijn al zichtbaar in de voorbeeldafbeelding.

Jouw tekst zou al leesbaar moeten zijn in de geselecteerde labelgrootte. Kijk dus niet naar het vergrote voorbeeld, want dit is niet de geselecteerde labelgrootte.

Voor de beste leesbaarheid moeten de kleinste letters minimaal 2 mm hoog en 0,3 mm dik zijn.

Hoe kan ik mijn Corinera bevestigen?

Voor je individuele Corinera labels en hangers bieden wij verschillende bevestigingsmogelijkheden. Meer informatie vindt je onder het item "Bevestigingsmogelijkheden".

Waar moet ik op letten bij het opnaaien van labels van natuur- en kunstleder?

Voor het stevige natuurleder is het raadzaam om een speciale ledernaald voor de naaimachine te gebruiken.

Voor kunstleder is meestal een universele naald toereikend. Ons synthetische leer, vrij van schadelijke stoffen is zacht en enigszins elastisch. Als het materiaal niet door jouw naaimachine getransporteerd wordt, raden we aan de draadspanning te verminderen, een stukje bakpapier tussen het kunstlederen label en de naaivoet te plaatsen, of papier plakband onder de persvoet te plakken voor een betere geleiding.

Zodra je de juiste instellingen voor jouw naaimachine gevonden hebt, is de bevestiging eenvoudig en snel mogelijk.

Als je de labels niet met de naaimachine bevestigen wilt, raden we je aan een label met voor gestanste gaatjes te kiezen. De gaatjes maken het gemakkelijk om elk label handmatig te bevestigen.


Eigenschappen van laser-gegraveerde Corinera® labels en hanglabels
Welke materialen zijn beschikbaar voor laser gegraveerde labels en hangers?

Natuurleder:

Wij gebruiken voor alle kleuren leer van Duitse jonge stieren, welke uitsluitend met natuurlijke mineralen en plantaardige stoffen gelooid wordt. We gebruiken voor alle kleuren volledige koeienhuiden en die kunnen daardoor plaatselijk van kleur verschillen omdat factoren als huiddikte en vetgehalte een rol spelen zodat de grond van elk label kan verschillen maar dat geeft juist de charme van het natuurlijke materiaal.

Omdat het hier gaat om een natuurlijk product, reageren deze labels op externe invloeden met zichtbare veranderingen. Machinewassen en strijken wordt niet aanbevolen. Voor de optimale verzorging van deze prachtige natuurlijke lederen labels, adviseren wij u uitsluitend gebruik maken van leervet.

De vorm van de labels wordt uitgesneden d.m.v. een laser en de illustraties worden ook met een laser gegraveerd. Corinera natuurleder labels zijn ongeveer 1,2 mm dik.

Door de lasergravure kunnen lichte sporen van rook achterblijven, vooral op labels die van lichtergekleurd leder gemaakt zijn en geven daardoor een mooie vintage uitstraling.

De natuurlederen labels moeten na ontvangst uit de verpakking gehaald worden. Anders bestaat het risico dat de labels gaan zweten en eventueel gaan schimmelen.

Veganistisch cactusleder:

Cactusleer is een plantaardig leer gemaakt van de bladeren van cactussen (vijgcactus) die groeien in droge gebieden en weinig water nodig hebben. Extra water geven is niet nodig. De volwassen bladeren van de vijgcactus worden na het snijden schoongemaakt en vervolgens in de zon gedroogd.

De cactusplant blijft intact tijdens de "oogst", opnieuw groeiende bladeren kunnen keer op keer van dezelfde plant worden geoogst. Andere delen van de plant worden als voedsel gebruikt. Een cactusplant kan tot wel 8 jaar in de plantage gebruikt worden.

Onze cactusleren labels zijn slijtvast en kunnen in de machine gewassen worden tot 40° C. De achterkant van je cactusleer label is crèmekleurig. De labels zijn ca. 1,1 mm dik.

Veganistisch kunstleder:

In plaats van de gebruikelijke PVC coating bestaat dit nieuwe kunstleer uit 100 % polyurethaan. Dit zachte polyurethaan kunstleder van de nieuwste generatie heeft een reliëf met een klassiek oppervlak in een zachte nappa kwaliteit.

Onze kunstleren labels zijn slijtvast en zijn machine wasbaar tot 60° C. Bij veelvuldig wassen kan de gravure vervagen. Gebruik a.u.b. geen agressieve wasmiddelen! Vooral zeer agressieve moderne 2-componenten vloeibare wasmiddelen beschadigen het oppervlak van het kunstleer.

De vorm van de labels wordt uitgesneden d.m.v. een laser en de illustraties worden ook met een laser gegraveerd. Corinera kunstleder-labels zijn ongeveer 1,0 mm dik.

Veganistisch FloraPap:

We bieden nu ons beproefde en geteste materiaal in 4 versies aan, onder een internationale merknaam. De volgende kleuren zijn beschikbaar: goud, zilver, bruin en zwart. De zwarte versie creëert een reliëf-optiek.

FloraPap is een robuust mengsel van cellulose en latex. Dit moderne materiaal is scheur vast en slijtvast. Indien de gravure tot de rand loopt, dan is dit gedeelte wat minder bestand tegen scheuren.

Het machinewassen, wasdrogen of verfrommelen geeft een mooie vintage look. Bij het wassen is de krimp van de labels ongeveer 2 %. De labels zijn wasbaar tot 60° C (zonder wasverzachter) en strijkbaar. Bij veelvuldig wassen kan de gravure vervagen. FloraPap zilver en goud is vanwege het glanzende oppervlak niet geschikt voor regelmatige wassen.

Desgewenst kunnen de labels ook weer worden gestreken worden door de natte label te strijken met stoom.

De vorm van de labels wordt uitgesneden d.m.v. een laser en de illustraties worden ook met een laser gegraveerd. Corinera labels van FloraPap zijn 0,55 mm dik.

Hout:

Onze houten labels zijn gemaakt van populieren-multiplex en beukenhout van de hoogste kwaliteit. Beide houtsoorten worden verlijmd zonder schadelijke stoffen en dus prima geschikt voor gebruik binnenshuis.

Het populieren-multiplex dat wij gebruiken is ongeveer 3 mm dik en is puur natuur. Onze beukenhouten labels en hangers zijn gemaakt van 2 mm dik beukenhout in een mooie houtlook. Het materiaal van hoge kwaliteit is zeer vormvast en daarom bij uitstek geschikt voor rustieke naamplaatjes en handige hangers, b.v. aan sleutels of geschenken.

Beide houtsoorten reageren op externe invloeden met zichtbare veranderingen. Wij adviseren om het materiaal niet te wassen of te strijken.

De vorm van de etiketten wordt met de laser gesneden, de afbeeldingen worden met de laser gegraveerd.

Aan de randen en gegraveerde oppervlakken verschijnen lichte vlamsporen, die de charme van onze houten etiketten vormen.

Kurk:

Het kurk die wij gebruiken is afkomstig uit Portugese kurkeikenbossen. De schors van de kurkeik, de kurk groeit terug en kan na ongeveer 9 jaar weer "geoogst" worden. Ons kurkweefsel bestaat uit een dun natuurlijk kurkoppervlak en een dragermateriaal. De samenstelling van de stof aan de achterkant is belangrijk voor een stabiele verlijming. De achterkant van je kurklabels is gemaakt van PU (polyurethaan), PES (polyethersulfon) en katoen.

Alle materialen zijn vrij van schadelijke stoffen. De kurkweefsel is ca. 0,8 mm dik.

Kurk is ongevoelig voor vocht en warmte, toch raden we af om je kurklabels te wassen.

Metal:

Er is keuze uit roestvrij staal, titanium gecoat roestvrij staal, messing en brons.

Dubbelzijdig fijn geborsteld roestvrij staal 0,8 mm dik. Het licht geborstelde oppervlak reflecteert minimaal. Afhankelijk van de gezichtshoek lijkt het contrast van de lasergravure te variëren. Het roestvrijstalen materiaal is roestvrij, wasbaar en niet magnetisch. De gegraveerde voorkant heeft een anti-vingerafdrukcoating. Het roestvast staal dat wij gebruiken heeft een nikkelgehalte van 8 %.

Het sterke gelegeerde messing is 0,5 mm dik en bestaat voornamelijk uit koper en zink. Net als ons brons, dat is gemaakt van koper en tin. Beide materialen hebben een mooie zachte glans, maar zijn zeer krasgevoelig, zodat kleine krasjes aanwezig kunnen zijn. Kort na gebruik kan er al een oxidatielaag ontstaan.

Het roestvrij stalen plaat van onze gecoate metalen label in goud, brons, koper en titaniumzwarte optiek is aan één zijde gecoat met een titanium legering. Het materiaal is niet magnetisch. Dit maakt het front bijzonder krasvast. De achterkant en de aan de zijkant zichtbare snijranden blijven staalkleurig.

Alle metalen labels en hangtags zijn speciaal naar wens gelaserd naar. Er ontstaan wel zuivere randen die niet zijn afgerond.

Voor onze messing en bronzen metalen etiketten raden we af om machinaal te wassen en/of te strijken. Labels en hanglabels van fijn geborsteld of met titanium gecoat staal zijn roestvrij en dus machinewasbaar.


myVIPs® stoffen polsbandjes / evenement polsbandjes

Waarvoor kan ik myVIPs evenement polsbandjes gebruiken?

Onze myVIPs zijn perfect voor evenementen en festivals, evenals entreebandjes met opeenvolgende nummers. Indien wenselijk leveren wij de stoffen bandjes inclusief de bijpassende sluitingen al vanaf 1 stuk.

Voor excusieve uitstraling op alle blacklight-evenementen bedrukken wij jouw myVIPs met fluorescerende UV-kleuren (geel, rood en gemengde tinten). Selecteer in de configurator de variant myVIPs (UV).

Welke afmetingen hebben myVIPs?

Onze polsbandjes hebben een hoogte van 16 mm en een lengte van 350 mm. Deze afmeting staat vast en kan niet gewijzigd worden.

De voorbeeld toont al goed hoe de afbeelding er op het stoffen polsbandje uit komt te zien
Dit is 200 mm, de rest is sluiting- en het randgebied van het polsbandje.

Omdat onze myVIPs gemaakt zijn van geweven materiaal, kunnen er kleine verschillen in afmeting ontstaan.

Van welk materiaal zijn myVIPs evenementbandjes gemaakt?

Het satijnen lint van je polsbandje heeft een wit, glad en zijdeachtig glinsterend oppervlak. Het bestaat uit dubbelzijdig satijnen lint met een geweven (niet gesneden) boven- en onderrand. Daarom zijn je myVIPs-polsbandjes zacht en huidvriendelijk.

Het basismateriaal wordt in de Duitse productie geweven en van vrij van schadelijke stoffen, 100 % gerecyclede polyestergarens (rPET). In onze vestiging in Dortmund drukken wij je ontwerp in hoogwaardige multicolor druk. Daarom zijn jouw evenementbandjes bijzonder slijtvast, wasbaar tot 60° C en lichtecht. Na testen door het Bremen Environment Instituut voldoen ze aan de specificatie van productklasse I (artikelen voor baby's en peuters) van de OEKO-TEX® 100 Standard en zijn ook gecertificeerd vrij van schadelijke stoffen volgens DIN EN 71-3.

Hoe bereik ik een goed resultaat voor myVIPs met een eigen logo?

Zoals bij al onze producten, is het uploaden van jouw eigen logo ook mogelijk met myVIPs. In de voorbeeldafbeelding zie je precies hoe jouw evenementbandjes eruit zullen zien.

Er zijn twee verschillende opties voor afdrukken:

We nemen alle gegevens over, inclusief alle kleuren uit jouw sjabloon. Na het uploaden hebt je verschillende opties voor het bewerken van afbeeldingen.

Houd voor een goed resultaat het volgende in de gaten:

 • De beeldresolutie moet minimaal 360 dpi zijn
 • Letters of cijfers moeten minimaal 2 mm hoog zijn, zodat het leesbaar is
 • De lijndikte van details moet minimaal 0,3 mm zijn
 • Frames of horizontale lijnen moeten minstens 1 mm verwijderd zijn van de geweven boven- en onderkant, of minstens 1 mm dik
 • Lichte ontwerpen, letters of cijfers op een donkere achtergrond moeten zo sterk / vet mogelijk zijn, zodat details tijdens het bedrukken niet in elkaar overlopen


Gebruik voor de beste resultaten een vectorafbeelding (.pdf, .eps, .emf). Als alternatief kunt je ook een scherp fotobestand (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .tif, .tiff) gebruiken met de hoogst mogelijke resolutie. Bestandsformaten tot 50 MB zijn mogelijk.

Zijn myVIPs wasbaar?

Onze myVIPs zijn gemaakt van dubbelzijdig satijn (100% gerecycled polyester) en zijn aan één kant bedrukt.

De kleur zit ingebed in de vezels. Jouw myVIPs zijn daarom lichtecht, slijtvast en wasbaar tot 60° C.

Tijdens het douchen kan het evenementbandje natuurlijk op de pols blijven.

Als je het als souvenir wilt bewaren, kun je het ook in de wasmachine wassen.

Welke sluitingsopties zijn er?

De sluitingsopties zijn te vinden onder "Bevestigingsmogelijkheden".


Lanyards
Waarvoor kan ik Lanyards gebruiken?

Onze lanyards zijn perfect voor evenementen, beurzen en festivals of als keycords voor je gasten of werknemers.

De minimale bestelhoeveelheid van onze Corinera is 1 stuk.

Voor excusieve uitstraling op alle blacklight-evenementen bedrukken wij jouw lanyards met fluorescerende UV-kleuren (geel, rood en gemengde tinten). Selecteer in de configurator de variant lanyards (UV).

Van welk materiaal zijn Lanyards gemaakt?

Wij drukken jouw ontwerp eenzijdig in meerkleurendruk op een 20 mm breed, hoogwaardig satijnen lint van gerecycled polyestergaren (ca. 420 g/m²). Het satijnen lint van je lanyards heeft een wit, glad en zijdeachtig glinsterend oppervlak.

Het basismateriaal wordt in de Duitse productie geweven en van vrij van schadelijke stoffen, 100 % gerecyclede polyestergarens (rPET). In onze vestiging in Dortmund drukken wij je ontwerp in hoogwaardige multicolor druk. Daarom zijn jouw lanyards bijzonder slijtvast, wasbaar tot 60° C en lichtecht.

Zijn Lanyards wasbaar?

Onze Lanyards zijn gemaakt van dubbelzijdig satijn (100% gerecycled polyester) en zijn aan één kant bedrukt.

De kleur zit ingebed in de vezels. Jouw Lanyards zijn daarom lichtecht, slijtvast en wasbaar tot 60° C.

Welke sluitingsopties zijn er?

Wij bieden je twee versies aan, een gesloten versie met één karabijnhaak en een open versie met twee karabijnhaken.

Hoe bereik ik een goed resultaat voor Lanyards met een eigen logo?

Zoals bij al onze producten, is het uploaden van jouw eigen logo ook mogelijk met Lanyards. Als "volledig ontwerp" kun je hier een bestand uploaden dat je lanyard volledig vult (90 x 2 cm). Of upload een kleiner logo/motief. Dit drukken we dan meerdere keren op het sleutelkoord.

We nemen alle gegevens over, inclusief alle kleuren uit jouw sjabloon. Na het uploaden hebt je verschillende opties voor het bewerken van afbeeldingen.

In de voorbeeldafbeelding zie je precies hoe jouw Lanyards eruit zullen zien.

Houd voor een goed resultaat het volgende in de gaten:

 • De beeldresolutie moet minimaal 360 dpi zijn
 • Letters of cijfers moeten minimaal 2 mm hoog zijn, zodat het leesbaar is
 • De lijndikte van details moet minimaal 0,3 mm zijn
 • Frames of horizontale lijnen moeten minstens 1 mm verwijderd zijn van de geweven boven- en onderkant, of minstens 1 mm dik
 • Lichte ontwerpen, letters of cijfers op een donkere achtergrond moeten zo sterk / vet mogelijk zijn, zodat details tijdens het bedrukken niet in elkaar overlopen
Stickers
Welke opties zijn er voor stickers?

Naamstickers, adresstickers, stickers voor het labelen van kinderspeelgoed, etiketten voor flessen, wijn of honing, autostickers of logostickers? De toepassingsmogelijkheden zijn talrijk.

In de configurator voor zelfklevende etiketten vind je het juiste materiaal. Open het materiaaloverzicht voor een vergelijking van alle mogelijkheden met een klik op de "i"-knop.

Wat is de minimale bestelhoeveelheid voor individuele stickers?

Ongeacht de grootte van jouw individuele stickers, om technische redenen drukken wij altijd 2 vellen (elk ca. DIN A4), . Dit resulteert in de minimale besteleenheid van jouw stickers. Deze laten we je zien in de configurator, samen met de prijs.

Hoe bereik ik een goed resultaat voor stickers met een eigen logo?

Zoals bij al onze producten is het ook mogelijk om jouw eigen logo voor stickers te uploaden. De voorbeeldafbeelding laat je precies zien hoe jouw stickers eruit komen te zien. Wij nemen alle gegevens inclusief alle kleuren uit jouw sjabloon over. Na het uploaden zijn er verschillende beeldbewerkingsopties beschikbaar.

Houd voor een goed resultaat rekening met de volgende tips:

 • De beeldresolutie dient minimaal 360 dpi te zijn.
 • Lettertypes moeten minimaal 2,1 mm groot zijn, om leesbaar te zijn.
 • De lijndikte van positieve lijnen (donkere lijnen op een lichte achtergrond) moet minimaal 0,09 mm (0,25 pt) zijn.
 • De lijndikte van negatieve lijnen (lichte lijnen op een donkere achtergrond) moet minimaal 0,18 mm (0,5 pt) zijn.

Cadeaubonnen
Kan ik een cadeaubon kopen?

Ja, natuurlijk. Je wilt je dierbaren iets geven, maar weet niet welk product ze zouden willen hebben? Hiervoor bieden we onze "Cadeaubon" aan.

Zoals al onze producten is onze DORTEX-voucher individueel aanpasbaar en kan worden gewijzigd in een mooi, persoonlijk geschenk. Je kunt de gewenste waarde kiezen en een logo of afbeeldingsbestand naar keuze uploaden.


Wasvoorschriften
Wat betekenen de verschillende wassymbolen?

Met onze internationaal gestandaardiseerde wassymbolen (ISO 3758) geef je alle belangrijke informatie over de juiste verzorging van de door jou gebruikte stoffen door aan je klanten. Je vindt een overzicht van de was- en onderhoudssymbolen in de configurator in het menu "Markering".

Een korte uitleg over de betekenis van elk symbool wordt weergegeven wanneer je met de muis over het bijbehorende was- of onderhoudssymbool gaat (desktop-versie).

GINETEX (International Association for the Care Labelling of Textiles) geeft op haar website een duidelijk te downloaden overzicht van de wassymbolen.

Controleer of je het recht hebt om de handelsmerksymbolen van GINETEX te gebruiken. Ga voor meer informatie naar www.ginetex.net. Als je vragen hebt, neem dan contact op met ginetex@ginetex.net.

Kan ik ook onderhoudslabels met mijn logo of kant en klaar ontwerpbestand bestellen?

Ja! Bij al onze producten kun je jouw eigen logo of complete ontwerp uploaden en naar wens positioneren.

Hoe kan ik de positie van tekst en wassymbolen wijzigen?

Bij onze geweven Cottonera en Novinera kun je in het menu-item "Markering" voor elke tekstregel afzonderlijk spaties naar wens zowel voor en / of achter de tekst invoegen.

Het positionering van de tekst en de zorgsymbolen gebeurt tezamen: links, midden of rechts.

Bij de bedrukte professionele onderhoudslabels is de uitlijning van de verzorgingssymbolen vastgesteld. Alleen de tekst kan willekeurig gecentreerd worden.

Bij onze bedrukte Satinera, labels van biologisch katoen en lasergegraveerde Corinera kun je het blok met de 5 internationaal gestandaardiseerde wassymbolen vrij positionieren.

Van welke materialen zijn de wasvoorschriften?

Voor je onderhoudslabels kun je kiezen uit geweven en bedrukte producten. De eigenschappen van onze geweven labels Cottonera, labels van biologisch katoen en Novinera labels worden hier nader beschreven. Onze bedrukte professionele onderhoudslabels hebben de volgende eigenschappen:

Professionele onderhoudslabels Basic en Color:

Jouw onderhoudslabels in de Basic variant drukken wij maatvast, wit dubbelzijdig satijn met geweven (niet gesneden) randen aan de lange zijden. De korte zijden zijn ultra-sonar gesneden. Daardoor zijn ze bijzonder zacht en huidvriendelijk en kunnen niet rafelen.

Het satijn wordt geweven in Duitse productie en is vrij van schadelijke stoffen, 100 % gerecycled polyester (rPET) en heeft een wit, glad en zijdeachtig glinsterend oppervlak. Professionele onderhoudslabels Basic zijn getest in het Bremen Environment Instituut in overeenstemming met de huidige maatstaven van DIN EN 71-3 en zijn geschikt voor de productie van kinderspeelgoed volgens DIN EN 71-3.

Professionele onderhoudslabels Cotton:

De katoenen variant van het materiaal voor je professionele onderhoudslabels is ongeverfd, puur natuur en ook weer vrij van schadelijke stoffen. Het is geweven van gecertificeerd biologisch katoengaren in de Duitse productielocatie in Dresden en jouw ontwerp wordt in het zwart gedrukt.

Professionele katoenen onderhoudslabels zijn getest in het Bremen Environment Instituut volgens de huidige maatstaven van DIN EN 71-3 en zijn geschikt voor de productie van kinderspeelgoed volgens DIN EN 71-3.

Let op: Wij leveren je professionele katoenen onderhoudslabels opgerold bij je thuis zodat je ze zelf kunt afknippen. Omdat katoen niet geseald kan worden, zullen de snijranden erg rafelen. Het is het beste om de uiteinden in de naad te steken of de labels met omslag te naaien.

Welke afmetingen kunnen mijn professionele onderhoudslabels hebben?

Voor alle varianten van onze professionele onderhoudslabels geldt: ze zijn 35 mm breed, de minimale lengte is 40 mm. De werkelijke lengte van jouw individuele onderhoudslabel is afhankelijk van het ontwerp en betreffende productieproces.

Professionele onderhoudslabels Basic:

De labellengte past zich in stappen van 10 mm aan je ontwerp aan.

Professionele onderhoudslabels Cotton:

Er zijn zeven vaste afmetingen beschikbaar, waarvan niet afgeweken kan worden nl.: 40 mm, 47 mm, 53 mm, 70 mm, 80 mm, 140 mm, 160 mm.

Professionele onderhoudslabels Color:

Bij gebruik van de ontwerpvariant "Configureer het ontwerp stap voor stap" past de labellengte zich in stappen van 10 mm aan jouw ontwerp aan.

Als je de ontwerpvariant "Gebruik je eigen ontwerp volledig" kiest, past de labellengte zich in stappen van 1 mm aan jouw upload aan.

Kan ik de labels met een markeerstift beschrijven?

Ja, met onze Prym permanente markeerstift kunt je jouw onderhoudslabels individueel markeren. En tot 40° C zijn ze ook beschreven wasbaar.

Zijn de onderhoudslabels wasbaar?

Onze geweven wasvoorschriftenlabels en bedrukte Satinera zijn wasbaar tot 60° C.

Kies je voor labels van biologisch katoen, professionele onderhoudslabels Basic of Color gemaakt van rPET (gerecycled polyester) of professionele onderhoudslabels Cotton gemaakt van biologisch katoen of voor je zelf te beschrijven labels met onze Prym permanente markeerstift dan raden wij je aan om de labels tot 40° C te wassen. Bij een hogere temperaturen bestaat het risico dat het label niet meer leesbaar is.


Verplichting tot etikettering van textielproducten
Wat is de verplichting tot etikettering van textielproducten?

Sinds 8 mei 2012 is er een nieuwe EU-verordening betreffende de etikettering van textiel. Deze verordening EU nr. 1007/2011 vervangt de vorige Duitse wet tot etikettering van textielproducten (TKG) en is dwingend in acht te nemen. Hier vindt je meer informatie.

Met DORTEX-labels is het ook voor kleine fabrikanten van textielproducten mogelijk om betaalbaar aan deze eisen te voldoen.

We willen hier de belangrijkste vragen met betrekking tot de nieuwe verordening eenvoudig en begrijpelijk beantwoorden.

Wat moet er worden geëtiketteerd?

In principe moet elk product, dat ten minste voor 80 % uit textielvezels bestaat, worden geëtiketteerd. Ook als textielproducten in andere producten worden verwerkt en hierin worden geïntegreerd, moeten deze geëtiketteerd zijn.

Wie moet etiketteren?

Artikel 15 van de EU-verordening nr. 1007/2011 luidt:

"... Wanneer een producent een textielproduct in omloop brengt, dan garandeert hij de etikettering of het kenmerken en de juistheid van de daarin opgenomen informatie. Indien de fabrikant niet in de Unie is gevestigd, dan zal de importeur de etikettering of het kenmerken en de juistheid van de daarin opgenomen informatie garanderen ... "

Blijft een correcte etikettering achterwege dan kan de aanbieder worden vermaand.

Wat moet de etikettering inhouden?

Textielproducten mogen op de markt alleen beschikbaar worden gesteld als ze geëtiketteerd of gekenmerkt zijn.

De labels moeten de vezelsamenstelling aangeven.

Fantasie- en merknamen (bijvoorbeeld „Diolen“; „Lycra“) zijn alleen geen toegestane informatie over de textielvezelsamenstelling - maar mogen worden toegevoegd als aanvullende informatie.

Alleen textielproducten, die uitsluitend uit vezel bestaan, mogen de toevoeging „100 %“, „zuiver“ of „geheel“ op het etiket of het kenmerk dragen. Voor andere textielproducten mogen deze of soortgelijke formuleringen niet worden gebruikt.

Op het textieletiket of de etikettering van textielproducten dienen de namen en gewichtspercentages van alle in het product voorkomende vezels in aflopende volgorde worden vermeld, zoals bijv. „80 % katoen 20 % polyester“ en niet: „20 % polyester 80 % katoen“.

Bij multicomponent-textielproducten (bijv. een pak bestaande uit boven- en onderstuk), waarvan de afzonderlijke componenten een verschillende samenstelling in vezels hebben, moet elk component van een eigen textieletiket en/of kenmerk voorzien zijn, die de vezelsamenstelling van het component vermeldt.

De etikettering en het kenmerk van textielproducten moet duurzaam, goed leesbaar, zichtbaar, toegankelijk en – in het geval van een textiellabel - stevig bevestigd zijn.

Het gebruik van afkortingen is bij de etikettering van textiel niet toegestaan.

De etikettering of het kenmerk mag niet misleidend zijn en moet op zodanige wijze plaatsvinden dat het zonder problemen door de consument kan worden begrepen.

In welke taal dient de etikettering van textiel te zijn?

In overeenstemming met art. 16 van de EU-verordening nr. 1007/2011 vindt de etikettering plaats in de taal van het land, in wiens grondgebied de textielproducten aan de consument beschikbaar worden gesteld. Textielproducten die beschikbaar zijn gesteld voor de Duitse consumenten, moeten worden geëtiketteerd in de Duitse taal, producten, die worden aangeboden in Frankrijk, in de Franse taal.

Zijn wasvoorschriften of wassymbolen voorgeschreven?

Wasvoorschriften of wassymbolen zijn nuttig - eigenlijk essentieel - voor de gebruikers van textiel. Ze zijn echter niet wettelijk verplicht. Maar als wassymbolen worden gebruikt dan moeten deze aan de norm EN ISO 3758 voldoen. De DORTEX-wassymbolen voldoen aan deze norm.


Geweven labels met uw eigen ontwerp
Kunt u mijn logo op textiel etiketten weven?

Ja dat kan zeer voordelig, met een éénkleurig motief geweven van katoenen garen in Cottonera Classic med en minimale besteleenheid afhankelijk van de label-hoogte vanaf 25 stuks of gerecycled polyestergaren in Novinera med en minimale besteleenheid vanaf 50 stuks.

Wij drukken jouw ontwerp in monochroom zwart op ongeverfd, naturelkleurig katoen med en minimale bestelenheid vanaf 20 stuks.

Modern weeftechniek en 100 % katoen vormen samen onze Cottonera Premium. Geweven labels in professionele kwaliteit met een mooi geweven achterkant opgerold of reeds omgevouwen, oplage vanaf 50 stuks.

Ook in professionele kwaliteit van polyester garens (Flexinera) in variabele maten, vouwen en tot 6 kleuren per label. Oplage vanaf 100 stuks met de beste prijs-kwaliteit-verhouding ondanks Duitse productie.

Kan mijn logo ook veelkleurig worden ingeweven?

Ja, op "Flexinera" met wereldwijd unieke technologie op brede weefgetouwen in verschillende varianten met maximaal 6 kleuren per label. Verkrijgbaar vanaf 100 stuks.

Op maat geweven fashion labels en hangtags bieden wij in aan als design-labels in een "Speciale productie".

Misschien vindt u ook onze individuele labels van bedrukt satijnlint leuk. Onze "Satinera" zijn veelkleurig bedrukbaar. Minimum aantal: 1 stuk.

Hoe kan ik een andere kleur kiezen voor mijn logo?

In de configurator in het menu "Kleuren" selecteer je na het uploaden de kleuren voor het motief, het lettertype bij "Tekstkleur" en voor de ondergrond bij "Achtergrondkleur".

Mocht je er nog niet zeker van zijn, probeer gewoon verschillende combinaties uit of selecteer een van de kleursets (Cottonera of Novinera) met verschillende vaste kleurcombinaties.

Hoe kan ik mijn logo en/of motief ook later nog bewerken?

De logo‘s die in de configurator bij Cottonera en Novinera opgeslagen zijn, kunnen opnieuw geopend worden na inloggen in het menu "Eigen logo" onder "Eigen logos" en weer gebruiken voor je (nieuwe) bestellingen. Tijdens het uploaden leg je een "Beelduitsnijding" en een "Gewenste contrast" vast. Daardoor wordt aan deze versie in je bestand een "Logo-code" toegewezen. Wijzigingen in dit opgeslagen logo zijn nu niet meer mogelijk.

Voor de verschillende bandbreedtes die wij in onze configurator bij Cottonera aanbieden, wordt je logo automatisch geoptimaliseerd. Er worden geen logo-kosten meer in rekening gebracht voor bestellingen op verschillende bandbreedtes met een reeds betaalde logo code. (Dit is een vernieuwd!)

Als je het logo bewerken wilt, omdat je een andere "Beelduitsnijding" gebruiken gaat, heb je je originele logobestand nodig. Je uploadt dit opnieuw in onze configurator en maakt een nieuwe, gewijzigde instelgrootte. Nu krijgt je foto ook een nieuwe Logo-code. Alleen over de eerste bestelling, die gemaakt is met een logo-code, rekenen wij logo-kosten van 19,95 €.

Wanneer moet ik setupkosten betalen?

De eenmalige setup kosten die we uitsluitend bij onze geweven Cottonera en Novinera labels berekenen zijn voor onze service om je ge-uploade logobestand op het weefgetouw in te stellen en te optimaliseren.

Tijdens het uploaden in de configurator zet je een "Beelduitsnijding" en een "Gewenste contrast" vast in het menu-item "Eigen logo". Daardoor wordt een "Logo-code" toegewezen aan deze versie van je bestand. Wijzigingen in dit opgeslagen logo zijn nu niet meer mogelijk.

Door een nieuwe, automatische aanpassing van je onderwerp met logo-code op alle verschillende bandbreedtes, worden geen meer logo-kosten in rekening gebracht omdat deze reeds betaald zijn. (Dit is vernieuwd!). Bij eigen herbestellingen of opdrachten van derden met deze logo-code gebruik je het motief-zonder ontwerpkosten als standaard ontwerp.

Als je een andere "Beelduitsnijding" gebruiken wilt, dan heb je het orginele logo-bestand nodig. Dit uploadt je opnieuw in onze configurator en legt een nieuwe, gewijzigde instelgrootte vast. Nu krijgt je motief een nieuwe, andere logo-code. In dit geval berekenen we opnieuw de eenmalige logo-kosten omdat de instelling van het weefgetouw weer geoptimaliseerd moet worden.

Alleen over de eerste bestelling die gemaakt is met een logo-code, berekenen wij logo-kosten van 19,95 €.

Kan mijn logo worden gecombineerd met een standaard lettertype?

Yes! Je kunt een van je opgeslagen logo's gebruiken of een nieuw logo uploaden in het menu "Eigen logo" in onze configurator. Daarnaast kun je één van onze standaardteksten afzonderlijk gebruiken voor elke regel in het menu "Markering".

Mocht de tekst over je ontwerp schuiven, geef dan een paar spaties voor de regel van de betreffende tekst, of beweeg het ontwerp met behulp van de pijltjestoets naar links.

Kan ik mijn logo ook combineren met wassymbolen?

Yes! Een combinatie van eigen logo en tekst met onze lettertypes en / of wasvoorschriftensymbolen is mogelijk in onze configurator. De volgorde van de invoer is niet belangrijk. Je kunt je logo opnieuw uploaden in het menu "Eigen logo" onder "Upload" of gebruik onder "Eigen logos" de logo’s die je al eerder opgeslagen hebt. In het menu "Markering" kun je onze internationaal gestandaardiseerde wassymbolen (ISO 3758) gebruiken.

Mocht je ontwerp na het invoegen over de onderhoudssymbolen schuiven, beweeg dan je ontwerp met behulp van de pijltjestoets naar links.

Kan ik textiel etiketten met mijn logo herbestellen?

Dit is te allen tijde mogelijk. Als je je bij ons geregistreerd hebt, bewaren wij alle geüploade motieven en logo's in onze configurator van onze geweven Cottonera en Novinera labels.

Het is ook mogelijk om hetzelfde te doen onder het item "Status von uw bestelling" door het ordernummer en je e-mailadres in te voeren.

Het is nog makkelijker als je onze email bij de bestellingbevestiging bewaard, zodat je de bestelling makkelijk kunt herroepen via de link die zich daarin bevindt. In de configurator kun je nu je motief bewerken, als je dat wilt. Je kunt de positie of bandbreedte wijzigen of zelfs het product wijzigen.

Bij herbestellingen met een betaald logo / logo-code zijn er geen nieuwe installatiekosten verschuldigd.

Mijn logo wordt bij het invoegen afgesneden

Waarschijnlijk heb je een andere labelhoogte gekozen bij het uploaden van je motief? Dan wordt je motief automatisch aangepast aan de nieuwe bandbreedte. Gebruik de pijltjestoetsen om uw logo perfect op het geselecteerde label te plaatsen.

Mijn logo wordt niet goed omgezet

Bij onze geweven textiel etiketten wordt uw logo niet gedrukt, maar ingeweven. Daarbij kunnen wij minuscule details natuurlijk niet weven. Onze speciale afbeeldingsbewerkingsprogramma's zijn echter geoptimaliseerd om uw afbeelding perfect om te zetten in weefgetouwsjablonen.

Let voor een goed resultaat op de volgende aanwijzingen:

 • Lettertypes moeten minimaal 2 mm groot zijn, zodat ze leesbaar zijn.
 • De lijndikte van details moet minimaal 0,3 mm zijn.
 • Wij weven monochroom. Als uw sjabloon meerkleurig is en door onze software niet naar wens omgezet wordt, dan wijzigt uw logosjabloon vóór het uploaden in een zwart-wit-afbeelding.

U ziet een patroon van kleine puntjes op de oppervlaktes van uw logo?

Dat heeft met de weeftechniek te maken. De weefdraad, welke uw motief toont, moet regelmatig worden afgebonden, zodat deze stevig met het label blijft verbonden. Dit effect laten wij al in ons voorbeeld in de webwinkel zien, zodat u een zo realistisch mogelijke indruk van het resultaat kunt krijgen.

Je hebt alle instructies opgevolgd en het resultaat voldoet nog steeds niet aan je verwachtingen?

Dan raden we onze bedrukte "Satinera" aan, waar logo's met fijne details en meerdere kleuren het best tot hun recht komen. Om je Satinera te produceren, worden alle kleuren uit jouw sjabloon gehaald.

Kan ik mijn tekst verticaal plaatsen?

Ja, door uw tekst als logobestand te maken en deze naar wens te draaien.


Bevestigingsmogelijkheden
Welke bevestigingsmogelijkheden zijn er?

Onze labels kunnen...

...ingenaaid worden.
Hiervoor weven we links en rechts van onze Cottonera naambandjes een innaairand, die je naar wens kunt inkorten en omslaan bij het bevestigen, zodat je katoenen labels niet gaan rafelen.

Bij onze geweven Novinera en Flexinera en bedrukte PrinTex labels is een innaairand technisch al vastgelegd.

Bij onze bedrukte Satinera en labels van biologisch katoen moet je er rekening mee houden dat je zelf een innaairand berekend bij het maken van jouw labelontwerp of de keuze van jouw labelformaat toe te voegen.

Omdat deze drie producten warmgesneden zijn, rafelen ze niet en kunnen ze zonder omslag vastgenaaid worden.

Bij lasergegraveerde labels Corinera kies je de gaatjes in de configurator of plan je zelf je innaairand in het ontwerp.

Om jouw label vóór het naaien te positioneren en vast te zetten, raden wij de textiellijmpen van Gütermann aan.

...met nameFIX worden vastgezet.
U kunt onze gepatenteerde nameFIX bevestigingsstekkertjes aanvullend bestellen. Onze video toont u de eenvoudige toepassing.

...ingestreken worden (alleen Cottonera).
Om dit te doen, selecteer je de Cottonera Classic of Cottonera Basic, het menu-item "Grootte en bevestiging" , -in te strijken. In deze video kun je zien hoe onze Cottonera worden opgestreken.

… gepatcht worden (alleen geborduurde naambadges).
In de configurator voor geborduurde naambadges selecteer je in het menupunt "bevestiging" de optie "patchen". Voor de "opstrijkbare" versie adviseren wij het bevestigen met een professionele strijkpers of patchmachine bij een temperatuur van 170° C en een perstijd van ca. 15 seconden. Zorg ervoor dat je het label na het aanbrengen laat afkoelen. Volledige kleefkracht wordt na 48 uur bereikt.

…kan met klittenband worden bevestigd (alleen geborduurde naambadges).
Selecteer hiervoor in het menupunt "bevestiging" voor geborduurde naambadges de optie "Klittenband".

 

Accessoires voor het bevestigen van jouw labels, schildjes, hangtags of evenementbandjes vind je in onze accessoires sectie:

Accessoires voor laser gegraveerde labels / schildjes
Accessessoires voor laser gegraveerde hangers / hangtags
Accessoires voor myVIPs (stoffen polsbandjes)

Meer video's over hoe je onze labels aan jouw producten kunt bevestigen, vindt je hier.

Hoe worden Cottonera wasvoorschriften ingestreken?

De labels moeten voldoende heet worden ingestreken. Dit kunt u doen door zeer sterk te persen met een verwarmd strijkijzer met instelling katoen (***) zonder stoom bij ongeveer 200° C, tenminste 10 seconden lang. Plaats het naamlabel met de tekstzijde naar boven op de gewenste plek, druk met al uw kracht op het verwarmde strijkijzer, terwijl u deze licht heen en weer beweegt, en tel langzaam van 1 tot 10. Raak het dan niet aan, laat het afkoelen!

In moeilijke gevallen legt u een vochtig doek tussen strijkijzer en naamlabel, om het basismateriaal tegen overmatige hitte te beschermen. In dit geval dient u de perstijd te verlengen naar 20 seconden. Op elastische, gebreide stoffen is een veilige bevestiging alleen mogelijk als het basismateriaal wordt uitgerekt. In ontspannen toestand ontstaan plooien. In dit geval niet meer aanraken, maar eerst laten afkoelen!

Mochten naamlabels na het wassen een keer los laten, dan kunt u deze door opnieuw instrijken weer bevestigen. Handleiding video


Mijn account en bestelhistorie
Welke voordelen heb ik als ik me registreer als klant?

Als u meerdere malen bij ons bestelt, dan hoeft u uw adresgegevens en betalingswijze niet elke keer opnieuw in te voeren. Bovendien slaan wij uw bestellingen op, zodat u makkelijk uw bestellingen kunt volgen of nabestellen.

In onze configurator (Cottonera und Novinera) kunt u bovendien een onbeperkt aantal eigen motieven en logo's opslaan. Deze zijn dan ook voor latere bestellingen beschikbaar.

Kan ik mijn concepten opslaan om later te bestellen of verder te bewerken?

Als je je als klant in onze webshop geregistreerd hebt, kun je in jouw account onder "Mijn ontwerpen" concepten van jouw labels, hangtags, linten of stickers opslaan. De knop voor opslaan vind je in de configurator.

Je kunt jouw opgeslagen ontwerpen later bestellen, maar je kunt ook een link naar jouw ontwerp krijgen, zodat je dit bijvoorbeeld door kunt sturen naar andere mensen.

Zijn mijn gegevens veilig?

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de afhandeling van de bestelling en niet doorgegeven aan derden. Meer hierover vindt u in ons "Gegevensbescherming".

Ik ben mijn wachtwoord vergeten....

Geen probleem. U klikt op de login-pagina eenvoudig de desbetreffende link aan en laat een nieuw wachtwoord naar uw e-mail-adres sturen. Vervolgens kunt u met dit wachtwoord inloggen. In de klantenzone kunt u dan te allen tijde uw wachtwoord wijzigen.

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Een wijziging of annulering kan alleen door het serviceteam gedaan worden.

Stuur ons hiervoor een e-mail naar post@holland-label.nl of bel ons. Telefoonnummers en contacttijden zijn te vinden in onze info over "Telefonisch contact".


Bestellen en verzending
Hoe lang wordt mijn winkelwagentje bewaard?

U heeft producten in uw winkelwagentje gelegd die u niet meteen wilt bestellen? Dit is geen probleem voor een paar uur. Om veiligheidsredenen verwijderen wij uw winkelwagen na 8 uur.

Of als je je als klant in onze webshop geregistreerd hebt, kun je in jouw account onder "Mijn ontwerpen" concepten van jouw labels, hangtags, linten of stickers opslaan. De knop voor opslaan vind je in de configurator.

Je kunt jouw opgeslagen ontwerpen later bestellen, maar je kunt ook een link naar jouw ontwerp krijgen, zodat je dit bijvoorbeeld door kunt sturen naar andere mensen.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Op onze website kunt u rechts boven bij "Status van uw bestelling" uw bestelling inkijken. Hier wordt per positie de status van uw bestelling weergegeven. Als u zich bij ons heeft geregistreerd als klant dan is dit nog gemakkelijker binnen de klantenzone.

Wat is de levertijd?

De levertijd is samengesteld uit productie- en bezorgtijd.

Productietijd:

In de winkelmand en de orderbevestiging vindt u meer gedetailleerde informatie over elke fase van de orderverwerking. In het weekend en op feestdagen werkt onze productie niet. De levertijd van geweven labels/linten kunnen we niet exact aangeven omdat in de productie, bestellingen met dezelfde kleurcombinatie worden verzameld totdat er voldoende hoeveelheid zijn om te gaan weven. Bij niet veel voorkomende kleurcombinaties zal de levertijd doorgaans langer zijn, bij frequentere zoals rood op wit of blauw op wit, doorgaans korter. U kunt ook geluk hebben dat de kleurcombinatie van uw bestelling net op het weefgetouw zit en dan wordt binnen 5 minuten na plaatsing van uw bestelling al in productie genomen.

Verzendkosten:

De bezorgtijd hangt af van de gekozen verzendwijze en verschilt per land. Een lijst hiervan vindt u hier.

Kan ik mijn labels sneller krijgen?

Voor sommige van onze producten bieden we ook Express productie aan. Klik hier voor de Express-producten.

Afhankelijk van het productieproces duurt de productie van de Express variant 2 tot 4 dagen en is daarmee toch beduidend sneller dan de reguliere productie.

Hoe verloopt de verzending en wat zijn de kosten?

Je kunt kiezen uit standaard of pakket verzending.

Standaard verzending geschiedt per post met tracking. jouw deel in de verzendkosten is 2,50 € wereldwijd, voor goederen met een waarde onder de 50,00 €. Bij een waarde van goederen vanaf 50,00 € is de standaard verzending gratis.
Bij een waarde van goederen tot 100,00 € hoef je niet thuis te zijn bij aflevering. Vanaf 100,00 € wil de postbode een handtekening van je.

Bij het plaatsen van jouw bestelling kun je ook kiezen voor een DHL-pakket met track & trace als verzendmethode.

Een overzicht over de samenstelling van verzendkosten vind je hier.

Hoe en wanneer betaal ik?

Wij bieden de volgende betalingsmethoden aan:

 • Koop op rekening
 • Koop op rekening Rabobank
 • iDEAL
 • Creditcard
 • Paypal
 • Klarna Sofort.
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • X-Rechnung

Bij leveringen binnen de EU zijn deze prijzen inclusief de respectievelijke wettelijke BTW. Voor leveringen naar Zwitserland zijn de prijzen inclusief 8,1 % BTW. Voor leveringen buiten de EU is geen BTW inbegrepen.

In welke landen levert DORTEX?

Wij leveren naar alle landen over de hele wereld. Klik hier en je krijgt een overzicht

Zijn er douane-heffingen van toepassing?

Voor leveringen buiten de EU kunnen er extra kosten voor douane-heffingen bij komen. Neem bij vragen over de douane-regels contact op met het douanekantoor in jouw land.

Voor Zwitserland geldt:

Er is geen douane-inklaring vereist tot een bedrag van CHF 65. Als onderdeel van de wet op de postorderregelgeving voor kleine zendingen naar Zwitserland vanaf 01.01.2019, tonen we de btw van 8,1 % op je factuur en douanedocumenten.

We dragen dit bedrag over aan de Zwitserse federale belastingdienst in Zwitserland. Ons Zwitserse belastingnummer is: CHE-434.570.378

Hoe kan ik makkelijk herbestellen?

Als u onze e-mail met de orderbevestiging in uw e-mail-programma bewaart, dan kunt u heel makkelijk via de aangegeven link uw bestelling opnieuw oproepen, naar wens de status wijzigen en vervolgens opnieuw bestellen.

Hetzelfde bereikt u met het invoeren van het bestelnummer en uw e-mail-adres via "Status van uw bestelling".

Nog eenvoudiger is het als u zich reeds als klant heeft geregistreerd, dan kunt u gewoon inloggen en selecteren.

Ik ontvang geen orderbevestiging

Er zijn drie mogelijke oorzaken:

 • onze e-mail is in uw spam-map terecht gekomen - controleert u deze!
 • u heeft uw e-mail-adres verkeerd ingetypt.

Als u zeker wilt zijn dat uw bestelling bij ons is aangekomen, neem dan "Contact" met ons op.

Waar kan ik mijn btw-nummer invoeren?

Als het een bedrijfsadres betreft, kun je klikken op de adresaanduiding bij "zakelijke klant". Er verschijnt een veld waarin je jouw btw-nummer in kunt voeren.

Het is belangrijk dat het internationaal geldig is en dat het gespecificeerde factuuradres overeenkomt met het geregistreerde adres bij de Europese Commissie.

Hoe kan ik contact opnemen met het DORTEX-team?

Heb je nog vragen of wil je individueel advies?

Stuur ons hiervoor een e-mail naar post@holland-label.nl of bel ons. Telefoonnummers en contacttijden zijn te vinden in onze info over "Telefonisch contact".

We helpen je graag verder.