Duurzaam ondernemen

Middelgroot familiebedrijf

Als familiebedrijf weten we dat al onze beslissingen ook toekomstige generaties beïnvloeden. Het zorgvuldig omgaan met natuur en milieu vinden wij net zo belangrijk als het respectvol samenwerken met medewerkers en leveranciers. Ons gezamenlijk werk richt zich op de behoeften van onze klanten.

Inzet van de Duitse locatie

We wonen en werken in Duitsland. Alle DORTEX-producten zijn "Made in Germany". Dit bespaart ons lange leverings- en besluitvormingskanalen. Ondanks hoge personeelskosten kunnen we het prijsniveau van onze concurrenten, die in lagelonenlanden produceren, bijbenen en tegelijkertijd voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen van de producten en onze klantenservice. Het evenwicht wordt mogelijk gemaakt door het hoge niveau van technische knowhow in ons eigen bedrijf. Dit stelt ons in staat om de processen van bestelling tot levering in hoge mate te automatiseren en de productiekosten binnen de perken te houden.

Verantwoordelijkheid nemen

Als Duits bedrijf houden wij ons uiteraard aan de Duitse en Europese wettelijke normen.

Duurzame grondstoffen

Waar mogelijk halen we de benodigde grondstoffen uit Duitsland. Voor onze Corinera lederen labels gebruiken we bijvoorbeeld natuur leder van jonge Duitse stieren, gelooid met natuurlijke mineralen en plantaardige stoffen die vrij zijn van schadelijke stoffen; We gebruiken lokaal beuken- en populierenhout voor onze houten labels.

We hebben echter ook grondstoffen nodig die in Duitsland niet verkrijgbaar zijn, zoals katoen. Bij het weven van katoenen linten zijn de technische eisen aan de garens zeer hoog. Hiervoor zijn alleen bijzonder langvezelige katoensoorten geschikt. Tot nu toe is er geen biologisch katoen op de markt dat voldoet aan de technische eisen voor geweven labels. Voor Cottonera geweven labels gebruiken we Upper Egyptisch, met de hand geplukt, gekamd en vergast fijn katoentouw in 1A lange stapel (kwaliteit Giza - Gossypium barbadense). De verdere verwerking en verven van de ruwe katoen vindt plaats bij onze Duitse partner onder gecertificeerde condities.
Voor de productie van onze professionele katoenen onderhoudslabels kopen we gecertificeerd, ongeverfd biologisch katoengaren in van onze Duitse partner.

We weven onze Flexinera labels voor een groot deel van gerecyclede polyestergarens (ca. 50% rPET). Onze professionele onderhoudslabels in de basis- en kleurvariant zijn gemaakt van 100% rPET. Meerdere producten gemaakt van duurzaam geproduceerde materialen bevinden zich momenteel in de ontwikkelingsfase.

Duurzame verzending

Zoals de meeste bedrijven die in Duitsland produceren, maken wij deel uit van het Dual System Duitsland Dat betekent dat we onze bijdrage leveren aan het recyclen van de verpakkingsmaterialen die we gebruiken. Door de selectie van geschikte verpakkingen te optimaliseren, proberen we het totale verpakkingsvolume te minimaliseren. Voor kleinere besteleenheden gebruiken we biofolie-zakjes gemaakt van gerecyclede grondstoffen, composteerbaar volgens DIN EN 13432. (zie certificaat)

Onze korte productie- en leveringskanalen zijn natuurlijk ook goed voor het milieu. Restanten van de productie, zoals onze laser gegraveerde metalen labels, worden gerecycled.

Certificaten en onderscheidingen
Dit wekt misschien je interesse wel
Professionele onderhoudslabels
Professionele onderhoudslabels

Naleving van etiketteringsverplichtingen? Heel eenvoudig met onze professionele onderhoudslabels. Selecteer, configureer en bestel eenvoudig de gewenste kwaliteit en hoeveelheid.

Hangtags
Hangtags

Chique en herbruikbaar: hangtags in verschillende vormen en materialen om “er aan te hangen“.

nameFIX
nameFIX

Geen zin om je labels vast te naaien? In enkele seconden kun je ze met behulp van onze gepatenteerde nameFIX vastpinnen.

Kleuren sets
Kleuren sets

Altijd het juiste label voor bij de stof: bestel je labels in onze harmonieuze kleuren sets.