DORTEX Video
nu configureren
Kunstleder

Ontwerp je eigen kunstleren label

Opnaaibare labels van bruin kunstleer zijn een mooie klassieker met hun contrasterende gravure. Wat dacht je bijvoorbeeld van gepersonaliseerde kunstleren labels met je eigen logo in roze, grijs of lichtblauw? Probeer het! Als je eenmaal een vorm hebt gekozen, overweeg dan of je gaatjes nodig hebt. Die produceren we dan direct. Ga je niet voor een van onze vormen? Upload jouw individueel ontworpen vorm en geef hier eventueel meteen de gaatjes en uitsnijdingen aan. Ontwerp nu je eigen persoonlijke kunstleren label met motieven, teksten en uitsnijdingen in de configurator. Je kunt ook je eigen logo invoegen. Onze imitatieleren labels zijn wasbaar tot 60° C. Je kunt ze dus ook gebruiken voor accessoires en zelfgemaakte artikelen die af en toe gewassen moeten worden.

Onze tip voor de vouwbare labels: ontwerp je kunstleren labels met aan beide zijden een gaatje van 4 mm. Zo kun je het label eenvoudig om de rand van de stof of breigoed vouwen en vastzetten met een schroefklinknagel die je kunt vinden in onze accessoires-sectie.

Het wordt nog eenvoudiger met onze ontwerpsuggesties onderaan deze pagina. Kies een label dat in de buurt komt van wat je wilt en pas het aan naar eigen idee in de configurator.

Ons kunstleer

bestaat uit 100 % polyurethaan en is gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. Met een dikte van ongeveer 1 mm, een zacht gevoel en een zeer authentieke oppervlaktestructuur, doet het optisch nauwelijks onder voor echt leer. Ons kunstleer in bruin en grijs heeft een zwarte achterkant, de achterkant van het andere gekleurde kunstleer is licht. Onze kunstleren labels zijn slijtvast en kunnen in de machine gewassen worden tot 60° C. De gravure kan vervagen bij veelvuldig wassen. Zorg ervoor dat je geen agressieve wasmiddelen gebruikt! Het oppervlak van het imitatieleer wordt makkelijk beschadigd, met name door moderne zeer agressieve 2-componenten vloeibare wasmiddelen. De vorm van de labels wordt laser gesneden en de afbeeldingen worden gegraveerd met de laser. Op randen en gegraveerde oppervlakken kunnen lichte vlamsporen zichtbaar zijn.

Kun je nog geen materiaal kiezen? Probeer het dan uit en bekijk de materialen in de voorbeeldafbeelding van de configurator.

Ons kunstleer is getest volgens de eisen van de OEKO-TEX® Standard 100 door het Bremen Environmental Institute. Het komt overeen met de specificatie van productklasse I (artikelen voor baby's en kleine kinderen). Meer informatie over onze certificaten vind je hier.

Individuele bevestiging

Een universele naald is meestal afdoende om met de naaimachine jouw kunstleren label op te naaien. Als het materiaal niet door je machine wordt getransporteerd, raden we aan de draadspanning te verlagen, wat bakpapier tussen het kunstleren labels en de naaivoet te plaatsen, of papiertape onder de naaivoet te plakken voor een betere geleiding. Als je de juiste instellingen voor je naaimachine hebt gevonden, kan er snel en eenvoudig worden bevestigd. Natuurlijk kun je je kunstleren label ook eenvoudig met de hand bevestigen. Je selecteert het gewenste aantal en de grootte van de gaatjes in het label direct in de configurator.

In ons assortiment accessoires voor labels en schildjes vind je bijvoorbeeld schroefklinknagels die jouw label in de schijnwerpers zetten. Let op: Voor de klinknagels heb je een gaatje met een diameter van ca. 4 mm nodig. Kies gatgrootte "groot".

nu configureren

Laat je inspireren

Kunstleder label, bruin

Kunstleder label, bruin

individueel laser-gegraveerd, om te naaien

Kunstleder label, bruin

Kunstleder label, bruin

individueel laser-gegraveerd, om te naaien

Kunstleder label in wit

Kunstleder label in wit

individueel laser-gegraveerd, om op te naaien

Kunstleder label in grijs

Kunstleder label in grijs

individueel laser-gegraveerd

Kunstleder label in lichtblauw

Kunstleder label in lichtblauw

individueel laser-gegraveerd

Kunstleder label in roze

Kunstleder label in roze

individueel laser-gegraveerd

Dit wekt misschien je interesse wel
Geweven labels met logo
Geweven labels met logo

Upload je eigen ontwerp en maak unieke labels met logo.

Hangtags
Hangtags

Chique en herbruikbaar: hangtags in verschillende vormen en materialen om “er aan te hangen“.

Cadeau­bonnen
Cadeau­bonnen

Individuele cadeaubonnen voor DORTEX labels – daarmee maak je iedere creatieve jarige Job blij.

Professionele onderhoudslabels
Professionele onderhoudslabels

Naleving van etiketteringsverplichtingen? Heel eenvoudig met onze professionele onderhoudslabels. Selecteer, configureer en bestel eenvoudig de gewenste kwaliteit en hoeveelheid.