DORTEX Video
nu configureren
Holz

Kurkstof - ontwerp je eigen labels en schildjes

Versterk de boodschap van jouw label met het passende materiaal. Kurk straalt warmte en natuurlijkheid uit. De structuur van kurk onderstreept dit bijzondere karakter. Het ontwerp van jouw label maak je naar eigen idee in onze configurator. Je selecteert eenvoudig de vorm voor jouw label en de gewenste gaatjes of upload een eigen bestand voor een individuele vorm. Jouw bestand moet dan ook al wel de gaatjes bevatten die je wenst. In de volgende stap voeg je motieven, teksten en/of uitsnijdingen toe. Je kunt jouw ontwerp verplaatsen, spiegelen of eenvoudig de grootte van je ontwerpelementen wijzigen.

Inspiratie nodig? Bekijk onze ontwerpsjablonen onderaan deze pagina. In de configurator kun je het geselecteerde sjabloon eenvoudig aan jouw wensen aanpassen.

Ons kurkstof

Zonder "Quercus suber" zouden we geen kurklabels voor jou kunnen produceren! "Quercus suber" is de botanische naam van de kurkeik, waarvan de schors wordt gebruikt voor het kurkleer dat we gebruiken. Het duurt 25 jaar voordat een kurkeik voor het eerst geschild kan worden. Het kurk groeit terug en kan na ongeveer 9 jaar weer "geoogst" worden. Duurzamer kan het niet. De Portugese kurkeikenbossen waar ons kurkmateriaal vandaan komt, leveren een belangrijke bijdrage aan de opslag van CO2. De kurkeik slaat 30% meer CO2 op dan conventionele bomen.

Ons kurkstof bestaat uit een dun natuurlijk kurkoppervlak en een dragermateriaal. De samenstelling van de stof aan de achterkant is belangrijk voor een stabiele verlijming. Zonder kunststoffen kan dit helaas niet. De achterkant van je kurklabels is gemaakt van PU (polyurethaan), PES (polyethersulfon) en katoen. Alle materialen zijn vrij van schadelijke stoffen.

De achterkant van je kurklabel is bruin en komt bijna overeen met de kleur van het kurk. De labels zijn ca. 0,8 mm dik.

Kurk is ongevoelig voor vocht en warmte, toch raden we af om je kurklabels te wassen. De vorm van de labels, gaatjes en uitsnijdingen worden met de laser uitgesneden…motieven en teksten worden gegraveerd. Er ontstaan lichte vlamsporen op randen en gegraveerde oppervlakken, wat onze kurklabels extra charme geeft.

Individuele bevestiging

Je kunt jouw kurklabels, net als andere wat dikkere materialen bijvoorbeeld leer of kunstleer, prima verwerken. Het kan eenvoudig worden vastgenaaid met de naaimachine.

Passende accessoires voor jouw kurklabels vind je in onze accessoiresectie voor labels en schildjes, maar je kunt ze ook direct in de configurator toevoegen.

nu configureren

Laat je inspireren

Kurk leren label met kolibrie en tekst

Kurk leren label met kolibrie en tekst

Ovaal label van kurkstof met aangepaste tekst en motief, lasergegraveerd, 2 gaten om te naaien.

Houten label van beukenhout

Houten label van beukenhout

Lasergegraveerd, tekst, motief en perforatie eenvoudig aanpassen in de configurator, 3 gaten om te naaien of te spijkeren.

Handgemaakt etiket van populierenhout om op te naaien

Handgemaakt etiket van populierenhout om op te naaien

Lasergravure met uw naam, uitgesneden hart in het midden en 2 gaatjes. Diameter: 2 cm

Handgemaakt kurk label, rond met hart uitgesneden

Handgemaakt kurk label, rond met hart uitgesneden

Lasergravure, gemakkelijk aan te passen met uw ontwerp, diameter: 35 mm, 4 gaten om op te naaien.

Kurklabel voor vouwen, geschikt voor schroefklinknagels

Kurklabel voor vouwen, geschikt voor schroefklinknagels

Individueel lasergegraveerd. Met 2 gaten geschikt voor klinknagels en uitgestanst hart.

Houten etiket van beukenhout om op te naaien

Houten etiket van beukenhout om op te naaien

Individueel gegraveerd met uw ontwerp. Tekst en motieven zijn uitwisselbaar.

Houten bord, etiket van beukenhout

Houten bord, etiket van beukenhout

Lasergravure met tekst en motieven, 2 gaten om op te naaien of te bevestigen met spijkers.

Beukenhout hanglabel

Beukenhout hanglabel

individueel laser-gegraveerd