DORTEX Video
nu configureren
FloraPap

Ontwerp je eigen FloraPap® label

Benieuwd wat een FloraPap label is? Stel je een klassiek jeanslabel voor, in een veganistische leerlook, ongecompliceerd te verwerken en makkelijk te wassen, het perfecte label, bijvoorbeeld voor je upcyclingprojecten en accessoires. Je kunt kiezen uit goud, zilver, bruin en zwart. Gouden en zilveren FloraPap-labels zijn een goede keuze als je jouw motief of logo bijzonder contrastrijk wilt laten opvallen. Aan de andere kant zorgen zwarte FloraPap-labels voor een zeer subtiele reliëflook. In de preview-afbeelding van onze configurator kun je zien hoe jouw label er na productie uitziet. Kies uit onze labelvormen en voeg naar wens het benodigde aantal gaatjes van de juiste maat toe. Of upload je eigen vorm (geef direct de gewenste gaatjes en uitsnijdingen door). In de configurator ontwerp je eenvoudig labels met je eigen logo, gegraveerde motieven of motiefuitsnijdingen.

Het wordt nog makkelijker als je onze ontwerpsuggesties gebruikt. Je vindt ze onderaan deze pagina. Kies een label dat in de buurt komt van wat je wilt en pas het in de configurator naar eigen idee aan.

Ons FloraPap®

Het moderne, veganistische materiaal is een robuust, scheurvast mengsel van cellulose en latex. Na een paar wasbeurten krijgt het een leerachtige structuur met een mooie vintage look. De gravure kan vervagen bij veelvuldig wassen. Met een dikte van 0,55 mm zijn jouw FloraPap-labels eenvoudig met de hand of machinaal op te naaien. Als de gravure doorloopt tot aan de buitenrand, is dit gebied iets minder scheurvast. FloraPap is vrij van schadelijke stoffen, milieu- en gezondheidsvriendelijk - zonder pentachloorfenol, PVC of BPA en wordt geproduceerd in Duitsland.

Machine was (tot 60° C, zonder wasverzachter), drogen in de droger of kreuken zorgt voor een mooie vintage look. Het materiaal krimpt tot 2 %. Indien gewenst kun je de labels weer glad maken door ze reeds vochtig met stoom te strijken. FloraPap labels in zilver en goud zijn vanwege het glanzende oppervlak niet geschikt om regelmatig te wassen. De achterkant van je FloraPap zilveren en gouden hangtags is zwart. Bruin en zwart FloraPap verschilt niet van kleur op de voor- en achterkant. Als je nog niet zeker weet welk materiaal het beste bij jouw labelontwerp past, kun je in de configurator uit de verschillende materialen kiezen en deze direct vergelijken in de voorbeeldafbeelding. De contouren van de labels, uitsnijdingen en gaatjes worden met de laser gesneden, motieven en letters/cijfers worden met de laser gegraveerd. Dit kan resulteren in lichte vlamsporen op randen en gegraveerde oppervlakken.

FloraPap is getest door het Bremen Environmental Institute in overeenstemming met de eisen van OEKO-TEX® Standard 100. Het voldoet aan de specificaties van productklasse II (voorwerpen die dicht op de huid worden gebruikt). Meer informatie over onze certificaten vind je hier.

Individuele bevestiging

Passende accessoires voor jouw labels vind je in ons accessoires voor labels en schildjes.

nu configureren

Laat je inspireren

FloraPap® label, zwart

FloraPap® label, zwart

individueel laser-gegraveerd

FloraPap visitekaartje

FloraPap visitekaartje

Visitekaartje van topkwaliteit, zilverkleurig gecoat FloraPap, individueel gelasergraveerd, 80 x 50 mm - eenvoudig online aanpassen.

FloraPap® label, bruin

FloraPap® label, bruin

individueel laser-gegraveerd, om te naaien

FloraPap® label, zilver

FloraPap® label, zilver

individueel laser-gegraveerd

Dit wekt misschien je interesse wel
Hangtags
Hangtags

Chique en herbruikbaar: hangtags in verschillende vormen en materialen om “er aan te hangen“.

Geweven labels met logo
Geweven labels met logo

Upload je eigen ontwerp en maak unieke labels met logo.

Cadeau­bonnen
Cadeau­bonnen

Individuele cadeaubonnen voor DORTEX labels – daarmee maak je iedere creatieve jarige Job blij.

Naamplaatjes
Naamplaatjes

Met het bijpassende accessoire verandert jouw individuele label in een naamplaatje. Perfect gemaakt van roestvrij staal, messing of brons.