nu configureren
Plantaardig leer

Cactusleer voor duurzame, veganistische hanglabels

Met een individueel ontworpen hangtag geef je je producten of souvenirs een heel persoonlijke boodschap. Niet alleen de belettering, maar ook het materiaal en de vormgeving geven informatie. Hecht je waarde aan duurzaamheid, eenvoudige te realiseren en een stijlvolle uitstraling ? Dan is ons nieuwe soort cactusleer precies het juiste materiaal voor je hangtags. Speciaal geoptimaliseerd voor het laser graveren van onze labels komen ook fijne lijntjes en letters goed tot hun recht op het veganistische plantenleer van vijgcactus.

In onze ontwerpsjablonen vind je enkele suggesties voor jouw individuele hangtag. In de configurator kun je elk sjabloon naar wens aanpassen.

Ons cactusleer

Onze cactusleren labels zijn slijtvast en kunnen in de machine gewassen worden tot 40° C. Het cactusleer dat we gebruiken is een nieuw soort, bijzonder duurzaam plantaardig leer. Het is gemaakt van de bladeren van cactussen die in droge gebieden groeien. Extra irrigatie is niet nodig. De rijpe bladeren van vijgcactus worden gesneden, schoongemaakt en vervolgens buiten in de zon gedroogd. Een cactusplant kan tot wel 8 jaar gebruikt worden voor de productie van cactusleer. Steeds nieuwgroeiende bladeren kunnen keer op keer van dezelfde plant geoogst worden. Andere delen van de plant worden als voedsel gebruikt. Cactussen zijn natuurlijke koolstofopslagplaatsen. Ze dragen bij aan het gezond houden van de bodem in de teeltgebieden.

De achterkant van je cactusleer hanglabels is crèmekleurig. Het materiaal heeft een dikte van ca. 1,1 mm.

Ons cactusleer is getest volgens de eisen van de OEKO-TEX® Standard 100 en DIN EN 71-3 door het Bremen Environmental Institute. Het komt overeen met de specificatie van productklasse I (artikelen voor baby's en kleine kinderen). Meer informatie over onze certificaten vind je hier.

Meer vegan materialen vind je in onze configurator. Informatie over FloraPap, kurk en kunstleer hebben we verzameld op onze materiaal-informatiepagina's.

Individuele bevestiging

Passende accessoires voor jouw hangtags vind je in onze accessoires-sectie voor hang-tags en schildjes. Je kunt deze ook direct selecteren en toevoegen in de configurator.

nu configureren

Laat je inspireren

Cactus lederen hangtag

Cactus lederen hangtag

Laser gegraveerd met tekst en motieven, 1 groot gat om op te hangen. Eenvoudig aanpassen in de configurator.

Cactus lederen hangtag

Cactus lederen hangtag

Lasergegraveerd met tekst en cactusmotief, 1 groot gat om op te hangen. Eenvoudig aanpassen in de configurator.