nu configureren

Ontwerp je eigen fles-, wijn- en honingetiketten

Ze zijn onmisbaar voor sappen, likeuren, honing of jam uit eigen productie en ze zijn bijzonder en waardevol voor jubileumfeesten, bruiloften of bedrijfsevenementen: individueel ontworpen flesetiketten en zelfontworpen stickers voor schroefdoppotten. Toon je waardering voor wijnliefhebbers en geef niet alleen wijn, maar ook je liefde en aandacht met een individueel ontworpen flesetiket. Zo wordt een fles wijn een emotioneel geschenk dat nog lang zal worden heugen.

nu configureren

Waar moet ik op letten bij het ontwerpen van individuele flesetiketten?

Flesetiketten moeten niet alleen informatie geven over de inhoud, maar ook een visuele boodschap overbrengen. Daarom is het belangrijk dat ze boeiend, informatief en uniek zijn. Bovendien moet alle belangrijke informatie over het product op het etiket van de fles goed te lezen zijn. Voor de verkoop van dranken gelden andere eisen dan voor flesetiketten voor privégebruik. Vaak is het zinvol om de benodigde teksten zoals productiedatum en houdbaarheidsdatum, ingrediënten, samenstelling, inhoud en informatie van de producent op een apart flesetiket op de achterkant van de fles te plaatsen. Het label op de voorkant kan dan gepersonaliseerd worden. Het bedrijfslogo of een foto van het bruidspaar kan de gewenste emotionele boodschap op het flesetiket overbrengen.

Welk materiaal is geschikt voor mijn fles-, wijn- en honingetiketten?

Voor etiketten op flessen, wijn en honing moet je materialen kiezen die duurzaam en vochtbestendig zijn. Ook het materiaal van je labels heeft invloed op het ontwerp. Een duurzaam labelpapier onderstreept je liefde voor de natuur…papier met structuur het bijzondere karakter van je ontwerp. Door een beschermende laklaag te kiezen (aanbod afhankelijk van het materiaal), zullen je flesetiketten beter bestand zijn en de matte of glanzende afwerking krijgen die je wenst. Wil je je flessen en potten hergebruiken, dan is wateroplosbaar papier de beste keuze. Fles-, jam- of honingetiketten laten vanzelf los in de vaatwasser. In de sticker configurator vind je een overzicht van alle labelmaterialen.

Wat is de minimale besteleenheid voor zelfontworpen flesetiketten?

Ongeacht het formaat van jouw zelfontworpen fles-, wijn- of honingetiketten, wij drukken om technische redenen altijd 2 vellen (ca. DIN A4). Het minimum aantal etiketten hangt af van het formaat van de stickers die je ontwerpt. Deze laten we je zien in de configurator, samen met de prijs.

Laat je inspireren

Flesetiket voor de huwelijkswijn

Flesetiket voor de huwelijkswijn

Individueel flessenetiket met trouwdatum en namen van het bruidspaar, 90 x 80 mm, crèmekleurig structuurpapier.

Sticker voor honing - glazen deksels

Sticker voor honing - glazen deksels

Sticker cirkel met golvende rand van structuurpapier crème met matte beschermende lak, 40 mm diameter. Eenvoudig te individualiseren.

Flessenetiket, bijvoorbeeld voor bruiloftswijn.

Flessenetiket, bijvoorbeeld voor bruiloftswijn.

Individueel flessenetiket met trouwdatum en namen van het bruidspaar, goudpapier. 90 x 80 mm

Stickers voor honingpotten

Stickers voor honingpotten

Productstickers voor honingpotten van gerecycled kraftpapier natuurbruin in het formaat 80 x 50 mm met beschermende lak mat.

Dit wekt misschien je interesse wel
Individueel cadeaulint
Individueel cadeaulint

Ontwerp je eigen cadeaulint. Is wasbaar tot 60°C, licht- en slijtvast en daarom ideaal voor het opnaaien op zelfgemaakte producten.

Rondom de bruiloft
Rondom de bruiloft

Zodat jullie bruiloft onvergetelijk wordt! Hier zijn enkele creatieve ideeën voor individuele hoogtepunten.

Uni kleur satijnen lint (3 mm)
Uni kleur satijnen lint (3 mm)

Voor kleine en grote cadeaus stijlvol in te pakken of om je geschenklabels en hangtags te bevestigen. Satijnen lint van hoge kwaliteit Made in Germany.

Designlabels
Designlabels

Bekende ontwerpers hebben deze “Handmade” labels en labelsets speciaal voor DORTEX ontworpen.