Opstrijkafbeelding

Opstrijkafbeeldingen correct opstrijken

Je kunt jouw opstrijktransfer met een strijkijzer of een hittepers aanbrengen. Met een strijkijzer kun je hele mooie resultaten bereiken als je de instructies goed opvolgt.
Het materiaal moet een zo glad mogelijk oppervlak hebben en hittebestendig zijn. Controleer eerst welke temperatuur jouw stof verdragen kan. Wij adviseren het strijkijzer op minimaal 2-3 puntjes in te stellen.

Voordat je jouw individueel ontworpen opstrijkafbeelding gebruikt, test dan eerst even de meegeleverde testtransfer, door deze op een reststukje stof te strijken. Lees de instructies volledig door voordat je begint.

Strijk het kledingstuk even kort zodat het glad en droog is. Zonder stoom!

Plaats de folie met jouw afbeelding op de stof, zodat je de afbeelding met de goede kant naar boven ziet. De ruwe kant met de print zit aan de onderkant.

Plaats het meegeleverde beschermpapier. Je kunt ook bakpapier gebruiken.

Afhankelijk van het soort stof kies je de hoogst mogelijke strijktemperatuur (2-3 puntjes). Druk het strijkijzer 10 seconden stevig aan zonder het te bewegen. Zorg ervoor dat het onderwerp volledig bedekt is. Voor grotere opstrijkmotieven herhaal je het proces totdat je het hele motief gestreken hebt.

Na een afkoeltijd van minimaal 2 minuten kun je de folie voorzichtig lostrekken. Let op: Als er nog delen van het opstrijkmotief aan de folie plakken, plaats dan het beschermpapier terug en strijk dit gedeelte zoals hierboven beschreven.

Breng ten slotte het beschermpapier weer aan en fixeer je motief nog even opnieuw met het strijkijzer (2-3 puntjes).

Onderhoudsinstructies: Onze opstrijktransfers zijn bestand tegen machinewas tot 60 graden. Was en strijk textiel met een opstrijkmotief binnenste buiten.