nu configureren
Plantaardig leer

Cactusleer voor unieke en duurzame labels

Hecht je waarde aan duurzaamheid, eenvoudige te realiseren en een stijlvolle uitstraling? Dan is ons innovatieve cactusleer precies het juiste materiaal voor je leren labels. Speciaal geoptimaliseerd voor het laser graveren van onze labels komen ook fijne lijntjes en teksten tot hun recht op het veganistische plantenleer van vijgcactus. Iedereen die ons kunstleer voor zijn labels heeft gebruikt, zal merken dat het cactusleer iets dikker en stabieler is. Een kenmerk dat vooral belangrijk is als je jouw labels met gaatjes bestelt en ze met de hand wilt naaien.

Om je te inspireren hebben we een aantal ontwerpsjablonen voor je samengesteld. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid, kom later nog eens terug.

Ons cactusleer

Onze cactusleren labels zijn slijtvast en kunnen in de machine gewassen worden tot 40° C. Cactusleer is een plantaardig leer gemaakt van de bladeren van cactussen die groeien in droge gebieden en weinig water nodig hebben. Extra water geven is niet nodig. De volwassen bladeren van de vijgcactus worden na het snijden schoongemaakt en vervolgens in de zon gedroogd. De cactusplant blijft intact tijdens de "oogst", opnieuw groeiende bladeren kunnen keer op keer van dezelfde plant worden geoogst. Andere delen van de plant worden als voedsel gebruikt. Een cactusplant kan tot wel 8 jaar in de plantage gebruikt worden. Cactussen zijn natuurlijke koolstofopslagplaatsen en dragen bij aan een gezonde bodem in de teeltgebieden. Het droogproces vindt buiten plaats.

De achterkant van je cactusleer label is crèmekleurig. De labels zijn ca. 1,1 mm dik.

Ons cactusleer is getest volgens de eisen van de OEKO-TEX® Standard 100 en DIN EN 71-3 door het Bremen Environmental Institute. Het komt overeen met de specificatie van productklasse I (artikelen voor baby's en kleine kinderen). Meer informatie over onze certificaten vind je hier.

Meer vegan materialen vind je in onze configurator. informatie over FloraPap, kurk en kunstleer hebben we verzameld op onze materiaal-informatiepagina's.

Individuele bevestiging

Om jouw label eenvoudig vast te zetten voordat je naaien gaat, raden we je aan een lijmstift voor textiel te gebruiken. Meer bijpassende accessoires voor je cactus leren labels vind je in onze accessoires-sectie voor labels en schildjes. Je kunt deze ook direct selecteren en toevoegen in de configurator.

nu configureren

Laat je inspireren

Klinknagel label van cactusleer

Klinknagel label van cactusleer

Label met tekst en motief om om de rand te vouwen, geschikt voor bevestiging met schroefklinknagels.

Cactus leren label \"Upcycling\"

Cactus leren label "Upcycling"

Vierkant label met tekst en hartuitsparing, lasergegraveerd, 4 gaatjes om met de hand te naaien

Cactus lederen hangtag

Cactus lederen hangtag

Lasergegraveerd met tekst en cactusmotief, 1 groot gat om op te hangen. Eenvoudig aanpassen in de configurator.