Onze ontwerpers zorgen voor assistentie bij uw artwork.

Artwork assistentie

Wij hebben de grafische expertise in huis om, indien nodig en gewenst, uw ontwerp zodanig tot een weefbaar model uit te werken zodat er een optimale uitstraling ontstaat. Zolang dit binnen redelijke proporties valt zijn daar geen extra kosten aan verbonden.

Gratis uitmonstering van uw product

Gratis uitmonstering

Na plaatsing van uw order wordt een GRATIS uitmonstering gemaakt ter finale controle van het te leveren eindproduct.

Oekotex

Milieu en kwaliteit

De garens waarmee geweven wordt zijn milieuvriendelijk, bevatten geen schadelijke- of giftige stoffen en zijn babyvriendelijk en voldoen daarmee aan de hoogste "Oeko-Tex standard 100" norm: klasse 1.

Gratis verzending binnen EEG

Verzendkosten

Wij leveren binnen de EEG zonder verzendkosten te berekenen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Productie informatie

Behalve eigen productie in Nederland en Duitsland werken al een decennia lang, samen met gecertificeerde partners in Portugal en China.

Levertijd

Na opdracht gaan we een uitmonstering maken en sturen daarvan, binnen een week een foto per email. Enkele fysieke exemplaren ontvangt u per post enkele dagen later. Na akkoordbevinding is de productietijd circa tweeënhalve week.

We hebben geen optie voor spoedorders, omdat het onze logistiek verstoort en stress kan geven op de werkvloer.

Betalingconditie

Nieuwe klanten ontvangen, na akkoordbevinding van de uitmonstering, een factuur ter vooruitbetaling. Na betaling hiervan, gaan we de bulk produceren. Bestaande klanten ontvangen, per e-mail, de factuur in PDF op de dag van de bulkverzending met TNTexpress, met als betalingsvoorwaarde: 30 dagen na factuurdatum.

Garen informatie

Onze labels worden standaard geweven van Diolen® polyester garens, welke voldoen aan de norm "Oeko-Tex standard 100". Deze garens worden nu al deels vervaardigd van gerecyclede oude garens, een tikje duurder, maar ook wij vinden de milieu aspecten belangrijk.

Als uw label toepassing dat verlangt, kan ook met katoenen garens geweven worden; de ketting is dan wel van polyester, maar de inslag van katoen. Dit betekent in de praktijk dat het label voor 95% uit katoenen garens is geweven.

Voor labels geweven met Diolen® garens kunnen we kiezen uit een enorm scala van kleuren, voor welke wij de Pantone® kleurnummers als referentie hanteren. De kleurkeuze voor de katoenen labels is beperkt omdat voor felle kleuren niet altijd milieuvriendelijke verfstoffen gebruikt worden.

Vanwege de hoge katoenprijzen op de wereldmarkt liggen de prijzen voor katoenen labels circa 40% hoger in vergelijking met de uit Diolen® garens geweven labels.

Weefkwaliteit

Bij geweven labels spreekt men over verschillende kwaliteiten, maar dat betekent niets meer of minder dan de fijnheid van weving, die uitgedrukt wordt in picks (steken) per inch (2,54 mm). De meest gangbare kwaliteit is 56 picks High Definition, maar de leverbare weefdichtheid loopt van de grove weving in 28 picks tot de wel superfijne weving in 120 picks.

Met meer dan 30 jaar ervaring offreren wij dat aantal picks waarbij uw ontwerp optimaal geweven zal worden tegen een uitgekiende prijs/kwaliteitverhouding. Maar het is wel zo dat veel detail om een hele fijne weving vraagt waardoor het weefgetouw er langer over doet om uw label te weven en dat vertaalt zich wel in de prijs.

Kleur informatie

Wij hanteren uitsluitend kleurreferenties van Pantone Solid Coated.

We zoeken hier de best passende garens bij, ook rekening houdend met de eventuele kleurzweem die veroorzaakt kan worden door het gebruik van felle, gekleurde garens bij een lichte achtergrond.

Bij een wit label met een rode logo worden de rode garens gebonden achter de witte ondergrond en zorgt voor een lichte doorschijnende tint in de achtergrond. Hoe fijner de weving des te minder doet dit verschijnsel zich voor, maar om dit te ondervangen weven we de ondergrond ook wel met een dubbele steek d.w.z. twee keer dezelfde lichte ondergrond kleur. Maar dat werkt wel kostprijsverhogend.

Het volledig namaken van de kleuren van de voorgelegde stalen of modellen kan dan ook niet gewaarborgd worden.

Bij bestellingen via internet, waar de kleuren eventueel gekozen worden op onze kleurtabel, moet rekening gehouden worden met de kleurweergave van de eigen monitor. Elke monitor heeft zijn eigen kleurinstelling, wat kleurafwijkingen kan geven bij het uiteindelijke resultaat.

Afwerkings informatie

Over het algemeen worden de labels geweven op een zogenaamd broadloom, een getouw wat weeft op een breedte van circa 1200 mm.

De labels worden dan uit één stuk naast elkaar geweven en eerst daarna, onder aan het weefgetouw d.m.v. gloeispiralen op de gewenste breedte gesneden. Zijn deze gloeispiralen te heet afgesteld dan smelten de zijkanten en worden ze scherp en krijgt u als leverancier, de klachten dat de labels huidirritatie geven. Wij houden daarom de juiste temperatuur van deze warme snijding goed in de gaten maar wilt u ieder risico uitsluiten dan adviseren wij snijding d.m.v. ultrasonar geluidsgolven.

ULTRASONAR snijden gaat als volgt toegepast; als er een label besteld wordt op een breedte van 25 mm, weven we op een breedte indicatie van 30 mm en snijden deze eerst gloeispiralen op 30 mm. Dan gaan deze rollen door de ultrasonar snijmachine die afgesteld is op een breedte van 25 mm; we krijgen dan een zachte zijkant van 25 mm en rest afval van 2 x 2.5 mm. Deze afwerking is daarom duurder en geeft wat restafval wat overigens wel gerecycled wordt.

Artwork bestanden specificaties

JPG of PNG in minimale resolutie van 300 DPI.

Vector bestand in Adobe ill., EPS, Corel Draw of PDF gesaved in curven.

GEEN Word.doc bestand, dit kan niet verwerkt worden.

De minimaal weef- en leesbare letterhoogte dient 2 mm te zijn en dan nog zonder scheefjes aan de letterpootjes. Bij een label met middenvouw dient de afstand van tekst/logo tot de vouwlijn minimaal 2.5 mm te zijn (totaal 5 mm voor beide zijden) vanwege de speling die kan onstaan bij het machinaal vouwen in het flexibele weefsel.

Kleurverloop en schaduwen zijn nagenoeg niet te weven omdat de garens een vaste/solide kleurtint hebben.

Neem contact met ons op

Contact

Onze producten liggen niet standaard op de plank: het is maatwerk; dat geldt ook voor de prijzen. U verdient als (potentiële) klant de juiste informatie, waarvoor we ons in de aanvraag moeten verdiepen en/of met derden moeten doornemen. Om dat zo correct mogelijk te kunnen doen vragen we u ons te contacten, zoals onderstaand staat omschreven.

  • Prijzen kunnen uitsluitend aangevraagd worden als u het daarvoor bestemde offerte-aanvraagformulier invult en niet middels het onderstaande contactformulier of telefonisch.
  • Overige vragen kunt u uitsluitend stellen via het onderstaande contactformulier.
  • Als dit voor u echt geen opties zijn dan kunt u bellen van maandag t/m vrijdag, ’s Morgens tussen 09.00 en 12.00 uur;

    tel. + 31 (0)547 370 989Holland Label

Reviusstraat 17
7471 XK Goor
Nederland

Handelsregister nr. 09052053

ContactformulierTerug naar de home page

Home

Terug naar de homepage